03:48:07 21.05.2022
Stiri

VIDEO // Harta României ÎNTREGITE, prinsă de gardul Ambasadei Rusiei de la Chișinău: „Basarabia este pământ românesc!”

Actualitate 28.06.2020 13:27 Vizualizări2069 Autor: Ziarul National
VIDEO // Harta României ÎNTREGITE, prinsă de gardul Ambasadei Rusiei de la Chișinău: „Basarabia este pământ românesc!” Valeriu Munteanu


Unioniștii de la Chișinău au marcat astăzi, pe 28 iunie, 80 de ani de la anexarea Basarabiei de către URSS prin depuneri de flori la Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice din Piața Marii Adunări Naționale și la Cimitirul Eroilor din capitală, dar și printr-un flash-mob în fața Ambasadei Rusiei în R. Moldova.

Reprezentanți ai Mișcării Politice Unirea (MPU) și ai Asociației „UNIREA-ODIP” au mers cu mai multe hărți ale României Întregite, confecționate din lemn, și le-au prins de gardul Ambasadei Rusiei.

Hărțile respective arată Basarabia în componența României, așa cum era acum 80 de ani, când a fost anexată la URSS, în baza pactului Molotov-Ribbentrop.

CITIȚI și VIDEO // DOLIU în Basarabia: Pe 28 iunie 1940, sovieticii INVADAU teritoriul dintre Prut și Nistru, dar și partea nordică a Bucovinei. De 80 de ani, în afara României

„În nota informativă pe care a expediat-o guvernul sovietic României, pe 26 iunie 1940, scria că Basarabia este locuită în majoritate de ucraineni. Era o minciună care a stat la baza acelui act de ocupație, De fapt, Basarabia este pământ românesc. Peste 83% dintre locuitorii R. Moldova au fost și în 1940, sunt și acum români-basarabeni. Noi vorbim limba română, nu moldovenească sau alte închipuiri realizate în laboratoarele KGB-ului”, a declarat unul dintre liderii MPU, Valeriu Munteanu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md