03:23:53 11.04.2021
 
Stiri

VIDEO, FOTO // Zece veterani de război au primit câte 5 000 de lei din partea NGM Company

Actualitate 02.03.2021 14:55 Vizualizări995 Autor: Ziarul National


Zece veterani ai conflictului de la Nistru au primit, din partea NGM Company, partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul loteriilor și pariurilor sportive, un ajutor financiar în mărime de 5 000 de lei fiecare. Suportul a fost acordat în preajma Zilei Memoriei și Recunoștinței, marcată în data de 2 martie.

Reprezentantul NGM Company, care a înmânat cecurile de 5 000 de lei, a precizat că proiectul de susținere socială a veteranilor a fost inițiat acum doi ani.„Ne-am convins că veteranii de război, bărbații care și-au jertfit ceea ce au mai de preț, adică sănătatea, au nevoie de susținere acum, pentru că mulți dintre ei au grave probleme de sănătate și au nevoie de tratamente costisitoare, de lungă durată. Din acest motiv, mai ales că NGM Company este o companie cu responsabilitate socială ridicată, noi am decis că permanent vom oferi suport societății, în cazul dat – veteranilor de război”, a precizat responsabilul de comunicare al NGM Company, Alexandru Gîscă.Prezent la eveniment, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a salutat responsabilitatea socială a companiei, care deja de câțiva ani oferă suport financiar veteranilor.Eu consider că este un gest nobil din partea companiei, partenerul Loteriei Naționale, care a venit cu această frumoasă susținere a veteranilor în ajun de 2 martie, Comemorarea celor căzuți și celor care au participat la acest conflict”, a declarat Victor Gaiciuc.La rândul său, Nicolae Gîrbu, șeful Biroului pentru relații cu veteranii de la Cancelaria de Stat Autoritățile spun că nu toate problemele veteranilor pot fi rezolvate, în momentul de față, cu efortul statului și este binevenită implicarea businessului. „Este un gest de atenție față de curajul, patriotismul de care au dat dovadă veteranii”

Beneficiarii ajutorului din partea companiei private spun că acești bani îi vor ajuta să depășească unele greutăți financiare, mai ales că mulți dintre ei sunt inapți de muncă.

În contextul evenimentului, reprezentanții uniunilor veteranilor consideră că statul trebuie mai activ să colaboreze cu mediul de afaceri pentru a oferi o protecție socială mai bună celor care au luptat pentru independența Republicii Moldova.

„Noi toți, ministerele de forță – Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, trebuie să conclucrăm cu asociațiile și organizațiile care au posibilitate financiară să ne acorde asistență pentru prelungirea vieții veteranilor de război”, a menționat colonelul Nicolae Macovei, copreședintele Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova.

Până acum, 50 de veterani ai conflictelor armate au primit ajutor din partea NGM Company. Partenerul privat al Loteriei Naționale a Moldovei în domeniul pariurilor sportive și loteriilor a anunțat recent că responsabilitatea socială este o parte importantă a activității sale și căva continua proiecte care să aducă un folos real societății. În perioada 2018-2020, pentru diferite proiecte sociale, compania a alocat mai mult de 1,4 milioane de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md