07:25:57 24.05.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Unul dintre „polit-tehnologii” ruși, care ar fi fost trimis la Chișinău de FSB pentru ca să-i consilieze pe socialiștii lui Dodon în această campanie electorală, declarat INDEZIRABIL în R. Moldova. Acesta a fost surprins la Aeroport

Actualitate 04.07.2021 11:43 Vizualizări3285 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Unul dintre „polit-tehnologii” ruși, care ar fi fost trimis la Chișinău de FSB pentru ca să-i consilieze pe socialiștii lui Dodon în această campanie electorală, declarat INDEZIRABIL în R. Moldova. Acesta a fost surprins la Aeroport


Victor Liubimov, unul dintre cei patru consultanți ruși care ar fi venit la Chișinău pentru a consilia socialiștii, comuniștii și Partidul „ȘOR” ar fi fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul R. Moldova, scrie Deschide.MD, cu referire la surse din cadrul Poliției de Frontieră. Mai exact, Liubimov a plecat noaptea trecută la bordul cursei Chișinău-Moscova, operată de compania Aeroflot.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Câțiva polit-tehnologi ruși coordonați de FSB și-au făcut apariția la Chișinău. Aceștia ar pune la cale SCHEME de fraudare a alegerilor parlamentare anticipate. Ce prevede PLANUL elaborat de aceștia

Inițial, consultantul rus a venit la Sala VIP a Aeroportului cu un automobil cu numerele de înmatriculare „KKL”, folosite de reprezentanții Partidului „ȘOR” și companiile afiliate liderului acestui partid. Însă, observând presa, automobilul a intrat în parcarea multietajată din preajma AIC. Din parcare, Liubimov a apelat la serviciile unei companii de taxi cu care s-a deplasat ulterior către Sala VIP pe unde i-a fost rezervată trecerea.

Citește și: VIDEO // Dodon s-a dat de gol. O filmare făcută de șeful statului ar DEMONSTRA implicarea desantului de zeci de polit-tehniologi din Rusia, inclusiv agenți FSB și SVR sub acoperire, în campania electorală

Întâmplător sau nu, dar la scurt timp după sosirea lui Liubimov la trecerea VIP a AIC, în parcare a apărut un autombobil al Ambasadei Federației Ruse, iar în fața Aeroportului, dintr-un microbuz cu numere diplomatice, câteva persoane au descărcat mai multe bagaje.

Reporterii Deschide.MD, aflați la AIC, au încercat să discute cu Liubimov. Acesta a negat orice implicare în activitățile politice și electorale de la Chișinău, menționând că a venit în R.Moldova în calitate de reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie al Republicii Udmurtia (Federația Rusă).

„Nu am lucrat pentru nimeni. Ce-i cu voi? Nu am nicio tangență cu alegerile”, a spus el.

Întrebat ce legături are cu Olga Grak, Liubimov a declarat că nu cunoaște o asemenea persoană. El a precizat că activează în cadrul Camerei de Comerț și Industrie, dar și că este reprezentant al Rospotrebnadzor (Serviciului federal rus pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației – nota red.) și nu se ocupă de alegeri.„Ca reprezentant al Camerei de Comerț și Industrie, pe mine mă interesează relațiile economice. Geanta îmi este plină cu vin. Am colectat informația pe care o vom examina în cadrul Camerei de Comerț și Industrie”, a precizat el.

Liubimov a enumerat mai multe vinării pe care, spune el, le-a vizitat în această perioadă și nu a avut nicio întrevedere cu actorii politici de la Chișinău.

Citește și: Dodon spune că nu este KREMLINOVICI și habar nu ar avea cine e Olga Grak și desantul de agenți FSB și SVR, condusă de Yuri Gudilin. Ultimul a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care Dodon ieșea din clădire

Întrebat despre faptul că a fost adus cu un automobil cu numere de înmatriculare ce aparțin companiilor lui Ilan Șor, consultantul rus a negat și acest lucru: „Nu. Eu am venit cu taxi”.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Suma IMPRESIONANTĂ pe care Dodon ar cheltui-o pentru „POLIT-TEHNOLOGII” din Federația Rusă: „Este învățat cum să vorbească, cum să zâmbească... Ei pregătesc MINCINOȘI profesioniști...”

De menționat că Victor Liubimov s-a născut la data de 10 mai 1967. Acesta activează în calitate de director adjunct al Camerei de Comerț și Industrie al Republicii Udmurtia (Federația Rusă). Este membru al Comisiei Electorale Centrale a Udmurtiei și președintele a unei asociații obștești.

Despre activitatea lui Liubimov anterior a vorbit liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Victor Liubimov este un „polit-tehnolog” și este implicat în campania electorală a lui Igor Dodon, a spus Usatîi. Consultantul rus ar fi staționat în Republica Moldova circa 35 de zile, fiind observat la unele evenimente ale reprezentanților Partidului „ȘOR”.

Citește și: FOTO // Cei patru „polit-tehnologi” ruși, veniți la Chișinău pentru a consilia SOCIALIȘTII, comuniștii și Partidul „Șor”, DECONSPIRAȚI. Aceștia ar fi coordonați de Olga Grak, care ar fi condus campaniile electorale ale lui Dodon și Ceban

Amintim că Shamil Alimuradov, Victor Liubimov, Vasilii Smerdov și Timur Alimuradov sunt patru polit-tehnologi ruși care au venit la Chișinău pentru a organiza scheme de fraudare a alegerilor din 11 iulie 2021. Oamenii veniți în ajutor de la Moscova sunt alții decât echipa de la alegerile din toamna anului 2020 condusă de Olga Grak – omul care a condus electorala lui Igor Dodon din 2020 și a lui Ioan Ceban din 2019. Totuși, cei patru sunt gestionați de aceeași persoană, Olga Grak, doar că de data aceasta experta Kremlinului gestionează campania de la Moscova. Olga Grak ar fi rămas în Rusia din cauza numărului mare pe observatori care urmăresc situația alegerilor parlamentare anticipate din Moldova.

De partea cealaltă, Igor Dodon a infirmat această informație. „Noi nu avem „polit-tehnologi” străini, nu știu cine acolo ne învinuia... Noi totul facem cu capul nostru. Avem o echipă consolidată formată din ai noștri, moldoveni. Toată campania o facem noi și o facem destul de bine. În toate sondajele este indicat că facem cea mai activă campanie”, a declarat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md