05:47:31 20.06.2024
Stiri

FOTO // Cei patru „polit-tehnologi” ruși, veniți la Chișinău pentru a consilia SOCIALIȘTII, comuniștii și Partidul „Șor”, DECONSPIRAȚI. Aceștia ar fi coordonați de Olga Grak, care ar fi condus campaniile electorale ale lui Dodon și Ceban

Actualitate 30.06.2021 16:20 Vizualizări4207 Autor: Ziarul National
FOTO // Cei patru „polit-tehnologi” ruși, veniți la Chișinău pentru a consilia SOCIALIȘTII, comuniștii și Partidul „Șor”, DECONSPIRAȚI. Aceștia ar fi coordonați de Olga Grak, care ar fi condus campaniile electorale ale lui Dodon și Ceban


Shamil Alimuradov, Victor Liubimov, Vasili Smerdov și Timur Alimuradov ar fi cei patru „polit-tehnologi” ruși, care se află la Chișinău pentru a organiza scheme pentru fraudarea alegerilor din 11 iulie 2021. Oamenii veniți de la Moscova sunt alții decât cei din echipa Olgăi Grak, omul care a condus electorala lui Igor Dodon din 2020 și a lui Ioan Ceban din 2019, se arată într-un material publicat de DISINFO.

Totuși, cei patru sunt gestionați de aceeași persoană, Olga Grak, doar că de data aceasta experta Kremlinului gestionează campania de la Moscova. Potrivit surselor DISINFO, Olga Grak ar fi rămas în Rusia din cauza numărului mare pe observatori care urmăresc situația alegerilor parlamentare anticipate din Moldova.

Citește și: VIDEO // Dodon s-a dat de gol. O filmare făcută de șeful statului ar DEMONSTRA implicarea desantului de zeci de polit-tehniologi din Rusia, inclusiv agenți FSB și SVR sub acoperire, în campania electorală

Renato Usatîi, cel care a făcut public numele celor patru „polit-tehnologi”, a declarat că CEC nu a fost informat despre cei patru consultanți.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Câțiva polit-tehnologi ruși coordonați de FSB și-au făcut apariția la Chișinău. Aceștia ar pune la cale SCHEME de fraudare a alegerilor parlamentare anticipate. Ce prevede PLANUL elaborat de aceștia

„Sursele noastre din structurile de forță ale R. Moldova ne-au comunicat ca pe Aeroportul Internațional Chișinău, la început de iunie, a sosit un întreg desant de experți electorali ruși. O parte din ei au fost întorși înapoi de către Poliția de frontieră, fiind refuzată intrarea, însă patru din ei au intrat pe teritoriul republicii. Ei se află și acum pe teritoriul R. Moldova, la Chișinău, într-un loc secret de unde coordonează munca echipei Blocului electoral al „Comuniștilor și Socialiștilor”. Ei nu mai vin la sediul PSRM, întâlnirile fiind făcute în apartamente din Chișinău, exact cum se practica la agenții secreți, susțin sursele DISINFO.

Cine sunt cei patru ruși?

Shamil Alimuradov

Polit-tehnolog rus

Specialist în scrutine electorale.

Coordonator a desantului rus de experți în Moldova si persoana de încredere a Olgai Grak și angajat a Aparatului Președintelui Rus.

După studierea profilului acestuia de pe Facebook, jurnaliștii de la DISINFO spun că au depistat că are strânse legături cu structuri de forță din Rusia: Aparatul Președintelui Rus și în Partidul „Rusia Unita” (Edinaya Rossia).

Citește și: Dodon spune că nu este KREMLINOVICI și habar nu ar avea cine e Olga Grak și desantul de agenți FSB și SVR, condusă de Yuri Gudilin. Ultimul a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care Dodon ieșea din clădire

Mai mult, acesta îi are în lista de prieteni pe controversații Maxim Shugaley (spion rus arestat în Libia pentru imixtiune în alegerile de acolo și participant a armatei particulare Wagner) și Zahar Prilepin – cunoscut scriitor și ideolog rus a Primăverii Rusești, omul care doi ani a luptat în Donbass contra autorităților legale ucrainene de partea separatiștilor pro-ruși.

La fel, în lista sa de prieteni se regăsesc Galiev, Gonin și Gudilin, cei care au lucrat în campania trecuta pentru Igor Dodon.

Citește și: DEZVĂLUIRI // Suma IMPRESIONANTĂ pe care Dodon ar cheltui-o pentru „POLIT-TEHNOLOGII” din Federația Rusă: „Este învățat cum să vorbească, cum să zâmbească... Ei pregătesc MINCINOȘI profesioniști...”

De menționat că după ce numele lor a apărut în spațiul public, toți experții ruși și-au închis profilele de Facebook.

Timur Alimuradov

Rudă de-a lui Shamil Alimuradov și persoană de încredere. Acesta este responsabil de partea de administrare a echipei, coordonarea acțiunilor în teren, stabilirea contactelor și munca organizatorică.

Timur Alimuradov este prieten pe rețele de socializare și cu Vasilii Smerdov. Mai multe informații cu privire la personalitatea acestuia: https://politschool.com/#rec250588750, https://www.facebook.com/smerdov.va

Victor Liubimov un alt personaj care a ajuns la Chișinău. Acesta este un producător din Moscova care realizează mai multe emisiuni. Exact ca în cazul lui Smerdo, mai jos aveți câteva linkuri atașate în care puteți găsi mai multe informații despre acesta.

https://www.facebook.com/lubimov.viktor

https://vk.com/vlubimov

https://www.instagram.com/viktorlubimov/

Liubimov răspunde de partea creativă a campaniei și coordonează materialele electorale, filmulețele, spoturile și munca televiziunilor din holdingul PSRM.

Amintim că în toamna anului 2020, l-a Chișinău s-a tot vorbit despre un desant de polit-tehnologi ruși care au coordonat campania prezidențială a lui Igor Dodon. Au scris despre asta zeci de surse media, dar mai ales centrul Dossier (https://dossier.center/mld/) și RISE Moldova (https://www.rise.md/articol/portrete-la-kremlin/).

Citește și: Dodon spune că nu este KREMLINOVICI și habar nu ar avea cine e Olga Grak și desantul de agenți FSB și SVR, condusă de Yuri Gudilin. Ultimul a fost surprins la balconul sediului PSRM, în momentul în care Dodon ieșea din clădire


În viitoarele alegeri din 11 iulie 2021, conform planului elaborat de polit-tehnologii ruși, autoritățile de la Tiraspol vor fi folosite pentru a transporta circa 50.000 de votanți transnistreni, la secțiile de votare din Moldova, cu scopul de a se asigura că obțin cât mai multe mandate pentru blocul comuniștilor și socialiștilor.

Pentru a-i convinge pe cetățenii din stânga Nistrului să meargă la vot, se aplică amenințări, amenințări precum că vor fi concediați de la locurile de muncă; apelează la patriotismul lor, bani și stimulente – le plătesc bani în plus la salarii, bonusuri sau le oferă zile de concediu.

Ca și în cazul alegerilor precedente, se planifică mituirea alegătorilor. În ziua alegerilor, 11 iulie, grupul plănuiește să plătească 1000 de lei fiecărei persoane, sumă din care colaboratorii de la Tiraspol și-au oprit deja o ”taxă” de 500 de lei.

Presiune se pune și asupra cetățenilor care sunt stabiliți în Federația Rusă.

Amintim că recent, publicația germană BILD, într-o investigație de amploare a publicat documente prin care demonstrează că în 2020, Rusia a cheltuit 11.4 milioane de euro pentru campania lui Dodon, din care 4 milioane au fost rezervate pentru mită electorală prin care să fie asigurată alegerea politicienilor aserviți Kremlinului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md