14:59:03 12.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Campania „10 table de nota 10”, implementată de A.S.I.C.S. la nivelul întregii republici, a ajuns și în orașul Râșcani

Actualitate 02.04.2024 13:38 Vizualizări1848 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Campania „10 table de nota 10”, implementată de A.S.I.C.S. la nivelul întregii republici, a ajuns și în orașul Râșcani


Campania „10 table de nota 10” a ajuns și la Gimnaziul „Gheorghe Râșcanu” din orașul Râșcani, care a devenit câștigătorul celui de-al șaselea dispozitiv. Instituția a fost selectată în rezultatul concursului publicat pe pagina de Facebook a Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), unde reprezentanții tuturor instituțiilor de învățământ din țară (cu excepția celor din Capitală) au ocazia să publice un eseu cu tema „Importanța suportului societății pentru dezvoltarea comunităților” și să câștige o tablă interactivă.„Am aflat despre Campania „10 table pentru nota 10” de pe rețele de socializare. Am scris eseul, apoi toată lumea s-a mobilizat în jurul acestui scop comun – elevi părinți și profesori! Avem toată recunoștința și pentru A.S.I.C.S. care vine cu lucruri frumoase și utile pentru întreaga R. Moldova”, a declarat învățătoarea Gimnaziul „Gheorghe Râșcanu”, Lilia Lupăcescu.

În gimnaziul „Gheorghe Râșcanu” mai sunt șase table interactive, însă administrația instituției și-ar dori ca toate clasele să fie dotate cu asemenea dispozitive performante.

„Orele sunt mai interactive, sunt mai interesante atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. A.S.I.C.S. face lucruri deosebite, vedem pe rețelele de socializare și alte proiecte organizate. Sperăm că această oportunitate o vor avea și alte instituții din Republica Moldova”, a declarat directorul adjunct al instituției, Ludmila Dugan.

„În era digitalizării, tabla interactivă este o necesitate pentru toate instituțiile de învățământ. Mulțumim A.S.I.C.S. pentru această dispozitiv și mulțumim comunității pentru că ne-a ajutat să-l aducem în gimnaziul nostru”, a adăugat profesoara de informatică Valeria Cornei.

Tablele interactive au devenit un element indispensabil educației, consideră elevii, de altfel principalii beneficiari ai acestor dispozitive.

„Mulțumim că instituția noastră a fost selectată pentru a beneficia de această tablă interactivă. Știm deja că ne oferă multe oportunități, iar învățarea cu ajutorul ei devine mai captivantă și atractivă, iar noi devenim mai activi”, a recunoscut Maxim, elev de clasa 9-a.

„Suntem foarte mulțumiți, suntem recunoscători și cu siguranță vom participa și la alte proiecte organizate de A.S.I.C.S. pentru a dezvolta în continuare comunitatea noastră!”, a promis eleva Elena.

Până acum, campania „10 table de nota 10” a ajuns în șase instituții de învățământ: două din Cărpineni, raionul Hâncești și câte una în localitățile Vatici, r-nul Orhei; Corten r-nul Taraclia, Larga, r-nul Briceni și orașul Râșcani. În total, până la sfârșitul anului de studii 2023-2024, A.S.I.C.S. va contribui la modernizarea dotărilor a 10 școli din țară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md