06:16:42 19.06.2024
Stiri

VIDEO // Dodon, Filat, Ulianovschi, Chicu, Vlah și oamenii lui Ion Ceban, STRATEGIE comună pentru alegerile PREZIDENȚIALE. La întâlnirea celor care vor să o dea jos pe Maia Sandu a participat și concubina fugarului Platon

Actualitate 17.05.2024 13:33 Vizualizări3898 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Dodon, Filat, Ulianovschi, Chicu, Vlah și oamenii lui Ion Ceban, STRATEGIE comună pentru alegerile PREZIDENȚIALE. La întâlnirea celor care vor să o dea jos pe Maia Sandu a participat și concubina fugarului Platon Facebook


Mai mulți politicieni din opoziție, inclusiv Igor Dodon, Ion Chicu, Irina Vlah, Vlad Filat, Tudor Ulianovschi și reprezentanții lui Ion Ceban, liderul Mișcării Alternativa Națională, s-au întâlnit în această săptămână pentru a pune la punct o strategie comună în contextul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie curent. Cei adunați au căzut de acord că actuala președintă Maia Sandu trebuie învinsă cu orice preț la prezidențialele din toamnă. Întrevederea reprezentanților opoziției a fost monitorizată de fosta patroană a postului Tv8, Natalia Morari, concubina fugarului Veaceslav Platon, dar și de colegul acesteia, Valeriu Ostalep.

Liderul socialiștilor Igor Dodon, inculpat în mai multe dosare penale, a menționat că cele șase formațiuni vor decide, în următoarele două săptămâni, dacă vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna curentă, care să o învingă pe Maia Sandu.

„Săptămâna aceasta ne-am întâlnit cu liderii altor partide de opoziție. Eu le-am spus că noi, socialiștii, suntem pregătiți să sprijinim un candidat comun la prezidențiale. În următoarele două săptămâni, urmează să decidem dacă vom merge cu un candidat comun sau nu. O altă opțiune e ca să mergem toți, dar să nu ne atacăm reciproc. Totodată, în turul II să susținem toți candidatul opoziției. Cred că în următoarele două săptămâni trebuie să ieșim cu o decizie. Cine va fi acest candidat, ce candidați vor fi... Pe parcursul acestor două săptămâni trebuie să existe o claritate. Cert este că sunt șanse mari ca Maia Sandu să fie învinsă”, a declarat astăzi Dodon, în cadrul unei intervenții video pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Dodon, președinta Maia Sandu nu ar avea șanse să câștige alegerile în interiorul republicii, dar nici să ia voturi multe în diasporă. „Ea mizează că va putea falsifica alegerile prin intermediului votului prin corespondență. Dar sunt convins că diferența de voturi în folosul candidatului opoziției va fi mai mare în interiorul republicii. Astfel, nu va avea suficiente voturi pentru a câștiga”, s-a arătat convins politicianul prorus Dodon.

Socialistul a recunoscut faptul că întrevederea celor șase reprezentanți ai partidelor de opoziție a fost monitorizată și de mama copilului lui Veaceslav Platon.

„La întâlnire au participat în calitate de observatori Ian Lisnevschi, Valeriu Ostalep și Natașa Morari. Un semnal foarte bun pentru stat e ca există un dialog bun și ne mișcăm pe o strategie comună. Sunt convins că vom elabora o strategie comună, în baza căreia vom acționa mai departe”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md