11:06:36 23.08.2019
 
Stiri

VIDEO // Cum arăta cu adevărat Roma antică? O uimitoare reconstrucţie 3D te „plimbă'' pe străzile oraşului antic

Știri 06.03.2016 18:29 Vizualizări6032 Autor: Ziarul National

O incredibilă reconstrucţie 3D îţi permite să vizitezi oraşul grandios al lumii antice în toată splendoarea sa - Roma.

Un video de o realitate virtuală incredibilă duce spectatorul în unicul tur posibil în Roma antică, oferind o posibilitate unică de a vizita toate siturile celebre, inclusiv Pantheonul şi Colosseumul, aşa cum ar fi arătau în anul 320, scrie descopera.ro.

La proiectul de reconstituire „Reborn Roma” au participat cadre universitare, care au ales anul 320, deoarece se crede că oraşul a fost la cel mai dezvoltat nivel, cu puţin timp înainte ca împăratul Constantin să mute capitala imperiului la Constantinopol (Istanbul).

După această perioadă, Roma a intrat în declin, iar anul 320 rămâne apogeul grandorii sale, cu o populaţie de 1-2 millioane. Oraşul a rămas cel mai puternic populat din lumea occidentală până în secolul al XIX-lea.

Turul permite observarea Palatine Hill, cel mai mare palat de care s-au bucurat imperatorii Romei. Naratorul explică modul în care Palatine Hill a ajuns Palat. Astăzi, doar un număr de coloane şi ruine mai pot fi vazute pe situl vechi.

Ulterior, turul ajunge la Circus Maximus, unde romanii organizau curse cu carele, vânători de animale şi festivaluri religioase în arena lungă, dreptunghiulară, reconstituită în detaliu.

Sunt prezentate, de asemenea, şi apeductele incredibile de la Roma, care aduceau apă proaspătă din munţii de la o distanţă de 30-40 km.

,,Există acest tip de ambiţie, ideea că omul poate controla natura. Oamenii nu trebuie să construiască un oraş în care este deja apă, ci se poate, de fapt, aduce natura spre oameni", declară naratorul Steven Zucker.

Turul cuprinde, de asemenea, Băile lui Traian, băile publice care au devenit un model pentru toată lumea.

La Colosseum se explică faptul că, la momentul respectiv, era cunoscut sub numele de amfiteatrul Flavius, după împăratul Vespasian (din dinastia Flavius), care l-a construit.

În video se mai face şi o analiză detaliată de aproape a statuii imense a zeului Soare, cunoscută sub numele de Collossus. Este prezentat, de asemenea, Arcul lui Constantin, aşa cum ar fi arătat în anii 300. Există imagini ale Templului lui Venus şi Roma, construit de Hardrian. De asemenea, este prezentată Bazilica Maxenţiu, clădirea civică utilizată ca principalul forum al oraşului, precum şi Campus Martius, cunoscut sub numele de Câmpul lui Marte.

În cele din urmă, există imagini incredibile din interiorul şi exteriorul Pantheonului, comparând modul în care arată clădirea astăzi şi cum aceasta arăta în urmă cu aproape 1.700 de ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Ruvell 19.07.2016 19:46

Yup, I’m the first here… Another gross food story. My family was vacationing in the south of France the summer before I turned 16 and we ate dinner in this charming and quaint little re8&turanat#s230; I took a bite of steak that was super grisly and gracefully spit it out without anyone noticing… Rested it on the edge of my plate and then, yup, accidentally ate it again. For some reason, this caused me to race to the tiny bathroom and vomit up my dinner. Beware previously chewed steak

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md