13:45:11 19.05.2024
Stiri

VIDEO // Asigurări de la cel mai înalt nivel: „R. Moldova NU va intra într-o CRIZĂ energetică nici în ceea ce privește gazul, nici în ceea ce privește electricitatea. România are datoria să fie alături”

Actualitate 18.06.2022 13:50 Vizualizări2694 Autor: Ziarul National
VIDEO // Asigurări de la cel mai înalt nivel: „R. Moldova NU va intra într-o CRIZĂ energetică nici în ceea ce privește gazul, nici în ceea ce privește electricitatea. România are datoria să fie alături”


Conflictul transnistrean și dependența de resursele energetice rusești nu reprezintă un impediment pentru integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană, au declarat astăzi, la Chișinău, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, și a președintelui Senatului României, Florin Cîțu.

Spicherul Igor Grosu a amintit embargourile impuse anterior de Federația Rusă în privința produselor din R. Moldova, ceea ce a reprezentat un „imbold extraordinar” pentru procucătorii autohtoni să-și „vândă produsele oriunde în lume”.

Totodată, a adăugat Grosu, R. Moldova „are prieteni” care ne vor ajuta să ne diversificăm sursele de aprovizionare cu resurse energetice, astfel încât „să fim mult mai pregătiți la iarna viitoare”.

„Noi avem mulți prieteni în Occident, în UE cu care, împreună, o să putem diversifica sursele de aprovizionare cu gaze, cu electricitate și, credeți-mă, vom fi mult mai bine pregătiți pentru iarna viitoare și pentru cele care vor urma”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, a adăugat că „nimeni și nimic” n-o să stea în drumul pe care-l are de parcurs R. Moldova către UE, mai ales „în acest context, cu un stat garant, membru al UE de 15 ani, România”.

„Nu vreau să intru în niciun detaliu, în schimb vreau să vă spun o certitudine: R. Moldova nu va intra într-o criză energetică nici în ceea ce privește gazul, nici în ceea ce privește electricitatea. România are datoria să fie în toată această perioadă alături de R. Moldova”, a punctat Marcel Ciolacu în cadrul aceleiași conferințe de presă comune.

Oficialul de la București a adăugat, după ședința comună a parlamentelor României și R. Moldova, că aderarea R. Moldova la UE va „coincide cu Marea Unire”, fiindcă toți românii „vor fi uniți în UE”.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, s-a arătat sigur că R. Moldova va primi, săptămâna viitoare, statutul de țară-candidată pentru aderare la UE în cadrul reuniunii Consiliului European, subliniind că „greul abia începe” în acest parcurs european, dar a adăugat că „România va fi alături de R. Moldova”.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 394 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md