17:58:40 08.08.2020
 
Stiri

VIDEO // Așa-zișii oficiali transnistreni, ca la ei acasă în Chișinău! MAI confirmă imaginile de la Aeroport în care un angajat al Poliției de Frontieră îl conduce AMICAL pe un ministru separatist de la Tiraspol

Politică 10.09.2019 13:27 Vizualizări3164 Autor: Ziarul National
VIDEO // Așa-zișii oficiali transnistreni, ca la ei acasă în Chișinău! MAI confirmă imaginile de la Aeroport în care un angajat al Poliției de Frontieră îl conduce AMICAL pe un ministru separatist de la Tiraspol Scheme.md
Ruslan Mova, așa-zis ministru de Interne de la Tiraspol


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) confirmă veridicitatea imaginilor video apărute în spațiul public, potrivit cărora așa-zisul ministru de interne de la Tiraspol, Ruslan Mova, este condus amical de către un angajat al Poliției de Frontieră prin Aeroportul Internațional Chișinău, astfel încât acesta să nu stea în rând și să-i fie examinate actele în mod prioritar, fără a respecta formalitățile.

Cazul ar fi avut loc recent, iar scheme.md, care a publicat aceste imagini video, scrie că această întâmplare ar fi avut loc după ce ministrul de Interne, Andrei Năstase, ar fi fost incognito la Tiraspol unde s-ar fi întâlnit „cu mai multe persoane importante din grupul „Sheriff”, inclusiv cu Ruslan Mova”: „Tema discuției a fost preluarea și gestionarea schemelor de contrabandă din regiune, care au fost implementate cu succes de predecesorul său democrat Alexandru Jizdan”.

La scurt timp după ce Ziarul NAȚIONAL a solicitat un comentariu de la Poliția de Frontieră vizavi de acest caz, pe pagina instituției a fost publicat un comunicat de presă în care se arată că ministrul Năstase a dispus „o anchetă amplă” și sugerează că ar fi vorba de o reminiscență a fostei guvernări.

„La 4 septembrie, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a fost informat de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi despre posibila implicare a personalului din Sectorul Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău în mai multe ilegalități, inclusiv depășirea atribuțiilor de serviciu și facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către persoane care ocupă funcții în cadrul așa-numitului guvern de la Tiraspol. Imediat, ministrul Năstase a dispus inițierea unei anchete ample care să releve toate circumstanțele cu privire la săvârșirea acestor ilegalități. A fost creat un grup interdisciplinar de anchetă care investighează sub toate aspectele cazul dat pentru a identifica și demantela toată schema de implicare în ultimii ani a personalului Poliției de Frontieră și tragerea la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare, inclusiv din punct de vedere penal, a celor responsabili. Despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică”, cităm din comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md