17:14:01 18.07.2018
 
Stiri

Vești bune de la New York pentru R. Moldova. Klaus Iohannis spune că România va acorda cea de-a treia tranșă a ÎMPRUMUTULUI de 150 de milioane de euro

Politică 20.09.2017 18:43 Vizualizări3761 Autor: Ziarul National
Vești bune de la New York pentru R. Moldova. Klaus Iohannis spune că România va acorda cea de-a treia tranșă a ÎMPRUMUTULUI de 150 de milioane de euro

România este gata să acorde cea de-a treia tranșă a împrumutului de 150 de milioane de euro pentru R. Moldova, deoarece acești bani sunt destinați pentru cetățenii moldoveni. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Românei, Klaus Iohannis, în cadrul unei întrevederi la New York cu premierul Pavel Filip.

Klaus Iohannis a menționat că permanent este interest de ceea ce se întâmplă în R. Moldova. „Personal mă interesează foarte mult şi sunt foarte implicat. Eu cred că România trebuie şi poate să ajute R. Moldova şi asta independent de abordările unor politicieni moldoveni care trebuie să se obişnuiască cu poziţia pe care o ocupă. Eu cred că moldovenii merită întreaga atenţie a României şi vă felicit, domnule premier, fiindcă dumneavoastră aţi reuşit în aceste vremuri complicate să conduceţi Guvernul într-un fel care vă face cinste”, a declarat Iohannis, citat de TVR.

Oficialul a adăugat că este adeptul programelor de ajutorare a R. Moldova.

„Despre a treia tranşă a împrumutului care este în dezbatere acum am avut discuţii. Eu cred că se poate acorda această tranşă. Personal aştept şi cu siguranţă aţi pregătit un răspuns instituţional cu câteva reforme care vor fi continuate sau lansate. Cert este că în acest fel poate România să ajute R. Moldova în sensul să-i ajutăm pe moldoveni, pentru că despre asta vorbim şi aşa cum sunt construite programele cu care venim noi în Moldova credem că este foarte important şi această strategie pe care am stabilit-o la nivel de CSAT.

Este foarte important să ajutăm Moldova instituţional, nu credem că este important să ajutăm anumiţi politicieni, ci este important să ajutăm statul moldovean, cetăţenii şi instituţiile moldovene şi pentru mine este foarte important să ajutăm instituţiile moldovene care au nevoie de reformă şi ştiţi mai bine ca mine ce instituţii au nevoie de o reformă mai mică şi o reformă profundă, însă am toată convingerea că lucrurile vor merge spre mai bine”, a subliniat Iohannis.

La rândul său, premierul Pavel Filip a mulțumit României pentru sprijinul pe care îl acordă R. Moldova, precizând că i-ar lua foarte mult timp să enumere ajutoarele oferite în ultimii ani.

Precizăm că atât Klaus Ioahnis, cât și premierul Pavel Filip participă la New York la cea de-a 72-a reuniune a Adunării Generale a ONU.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Vasile 20.09.2017 23:36

E bine, dar la parada biruintei asupra fascizmului din piata rosie n,are invitatie! nca un imbargou de la Rogozin.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md