20:44:52 14.09.2024
Stiri

VERDICT // Este sănătos să bei un pahar de vin în fiecare zi?

Actualitate 12.08.2024 08:31 Vizualizări802 Autor: ZiarulNational
VERDICT // Este sănătos să bei un pahar de vin în fiecare zi?


Un pahar de vin pe zi: Sănătos sau nu? Există o mulțime de informații greșite pe acest subiect. Așa că, le-am cerut experților în sănătate să ne lămurească. Oamenii beau vin de peste 6.000 de ani. Aproape fiecare parte a lumii are propriile tradiții de vinificație și diferite soiuri de struguri. Tehnici de fermentație și climat care influențează toate aroma produsului finit. De-a lungul istoriei, diferite locații au susținut vinul pentru presupusele sale beneficii medicinale, inclusiv în epoca modernă. Primele studii au fost cele care au promovat beneficiile pentru sănătate ale consumului unui pahar de vin în fiecare zi. Titlurile știrilor le-au oferit oamenilor un permis pentru a se bucura de un pahar sau două în plus la cină. Oferă consumul zilnic de vin vreun beneficiu real pentru sănătate, sau nu? Aflăm cu ajutorul medicilor și a studiilor consacrate, răspunsul la aceasta întrebare.

„Au existat afirmații larg răspândite în mass-media de zeci de ani conform cărora consumul zilnic al unui pahar de vin este benefic pentru sănătatea inimii. Cu toate acestea, aceste afirmații trebuie abordate cu prudență”, spune Michelle Routhenstein, dietetician în cardiologie preventivă. Este adevărat că vinul conține polifenoli care pot contribui la funcții importante în organism. „Resveratrolul, găsit în mod special în pielița strugurilor roșii, a fost cercetat pentru rolul său posibil în reducerea colesterolului LDL și prevenirea coagulării sângelui”, spune Routhenstein. Antioxidanții pot avea potențialul de a atenua inflamația și de a vă proteja sistemul cardiovascular, dar vinul nu este neapărat cel mai bun mod de a consuma acești antioxidanți.

„Până în prezent, nu există nicio cercetare care să arate o legătură directă între o sănătate mai bună a inimii și consumul de alcool”, adaugă Kailey Proctor, MPH, RDN, CSO, un dietetician certificat de consiliu. În cele din urmă, nicio cantitate de antioxidanți nu poate anula potențialul rău care vine din consumul de alcool. „Ceea ce se întâmplă atunci când bei este că organismul tău metabolizează alcoolul într-o substanță chimică numită acetaldehidă, care este clasificată drept cancerigen”, spune Proctor. „Acetaldehida poate deteriora ADN-ul și poate contribui la formarea de tumori, precum și la afectarea celulelor și ficatului, transmite Ziarul Românesc, care citează delish.com.

Oficialii din domeniul sănătății definesc consumul moderat de alcool ca fiind maxim una până la două porții de alcool pe zi pentru bărbați și maxim o porție pentru femei. Chiar și consumul moderat de rutină poate afecta în cele din urmă sănătatea și greutatea inimii. „Consumul regulat de alcool poate duce, de asemenea, la toleranță, dependență și probleme ale funcției hepatice, potențial crescând riscul de boli hepatice legate de alcool în timp”, spune Routhenstein.

Ne asumăm un anumit grad de risc atunci când consumăm alcool, indiferent de cantitate. „Realitatea este că bea mai puțin este mai bine pentru sănătatea ta, dar să nu bei deloc este cel mai bine pentru sănătatea ta”, spune Proctor. Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să renunți complet la vin. Cu toate acestea, este important să luați în considerare potențialele riscuri pentru sănătate atunci când alegeți să îl beți. La final, am ajuns la o concluzie simplă. Este mult mai bine să vă luați antioxidanții direct de la sursă. Strugurii întregi conțin aceiași polifenoli ca și vinul. Au inclusiv fibre adăugate care vă pot ajuta sistemul digestiv.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.09.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Secăreanu, cu musca ...

09.09.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine și cum îi „tort...

06.09.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Ouăle” serviciilor ...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md