07:05:10 29.05.2020
 
Stiri

Vârsta persoanelor care vor să-și cumpere locuințe prin intermediul Programului „Prima Casă” a fost majorată până la 50 de ani, iar cota inițială a participației proprii - micșorată până la 5%

Actualitate 21.05.2020 17:39 Vizualizări851 Autor: Ziarul National
Vârsta persoanelor care vor să-și cumpere locuințe prin intermediul Programului „Prima Casă” a fost majorată până la 50 de ani, iar cota inițială a participației proprii - micșorată până la 5%


Parlamentul a simplificat, astăzi, condițiile pentru beneficiarii Programului de stat „Prima casă”.

Mai exact, deputați au micșorat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, cota participației proprii inițiale în Program de la 10% la 5% din prețul de procurare a locuinței.

Totodată, a fost majorată vârsta solicitanților care pot accesa Programul - de la 45 la 50 de ani.

Devin eligibile și persoanele fizice care dețineau în proprietate un imobil, dar al cărui spațiu locuibil depășea 9 metri pătrați de persoană din familie.

De asemenea, proiectul de lege prevede includerea în categoriile beneficiarilor de compensații și a persoanelor care au accesat un credit ipotecar până la lansarea Programului – martie 2018.

„Implementarea acestor măsuri va determina reducerea migrației și menținerea forței de muncă în economia națională, creșterea ratei de angajări oficiale și transparentizarea salarizării, suport din partea statului prin reducerea cheltuielilor pentru cetățenii care intenționează să achiziționeze o locuință”, a declarat ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța.

În anul curent, pentru implementarea Programului „Prima Casă” au fost prevăzute în bugetul de stat 70 de milioane de lei, inclusiv 50 de milioane de lei pentru onorarea garanțiilor de stat în cadrul programului.

Menționăm că prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate până în prezent 4 205 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci constituie 2,1 miliarde de lei, iar valoarea garanțiilor active este de 1,052 de miliarde de lei. Suprafața medie a locuințelor procurate prin intermediul Programului este de 60 de metri pătrați, în timp ce valoarea medie a locuințelor procurate constituie 593,18 mii de lei. Vârsta medie a solicitanților este de 31,2 ani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md