21:12:56 01.12.2022
Stiri

Valentina Rusu Ciobanu, către Ambasadorul României, în ziua în care a împlinit 100 de ani: „Iese că eu am aşteptat 100 de ani această clipă de UNIRE”

Actualitate 29.10.2020 11:13 Vizualizări1713 Autor: Ziarul National
Valentina Rusu Ciobanu, către Ambasadorul României, în ziua în care a împlinit 100 de ani: „Iese că eu am aşteptat 100 de ani această clipă de UNIRE” Ambasada României în R. Moldova


A așteptat Unirea celor două state românești timp de 100 de ani, este mesajul pe care pictorița Valentina Rusu Ciobanu i l-a transmis miercuri, pe 28 octombrie curent, Ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Diplomatul a mers acasă la Valentina Rusu Ciobanu în ziua în care artista a împlinit 100 de ani de la naștere pentru a-i oferi ordinul şi medalia „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer, Categoria „Artele plastice”, oferite prin decretul semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis.

„Nu numai că vă iubim şi vă apreciem, ci privim la dumneavoastră ca la o persoană care a reuşit să treacă cu demnitate printr-o sută de ani de istorie. Istorie care a fost încărcată şi de satisfacţie și, sunt convins, şi de lipsuri. O istorie pe care Dumneavoastră aţi trăit-o personal. Aţi reuşit ca prin arta dumneavoastră să fiţi o memorie vie a generaţiilor care vin”, i-a transmis Ambasadorul Ioniță celei care și-a trăit tot veacul la Chișinău, dar a făcut studii și la Iași.„Iese că eu am aşteptat 100 de ani această clipă de unire. Pe mine mă apasă deja vârsta. Eu nu văd bine, nu aud bine, dar le simt pe toate. Vă mulţumesc încă o dată şi vă îmbrăţişez”, a declarat Valentina Rusu Ciobanu la ceremonia organizată în grădina casei sale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md