05:38:47 20.02.2018
Stiri

UTIL // Pașii care trebuie făcuți pentru înscrierea ELEVILOR și STUDENȚILOR la medicul de familie din apropierea instituțiilor în care învață

Știri 22.09.2017 13:00 Vizualizări563 Autor: Ziarul National
UTIL // Pașii care trebuie făcuți pentru înscrierea ELEVILOR și STUDENȚILOR la medicul de familie din apropierea instituțiilor în care învață e-sanatate.md

Studenții și elevii din R. Moldova se pot înregistra la medicul de familie care activează în apropierea instituțiilor de învățământ la care au fost admiși.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) susține că, pentru a-și schimba medicul de familie, studenții și elevii trebuie să completeze şi să depună o cerere de înregistrare care poate fi găsită AICI.

În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani, cererea este completată de reprezentantul legal al elevului. Studenţii şi elevii cu vârsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales.

Dacă elevul îşi face studiile în cadrul unei instituţii de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate, dar revine zilnic la locul de trai, cererea este depusă la medicul de familie care deserveşte familia acestuia, conform locului de trai.

În cazul în care elevul învaţă la o instituţie de învăţământ primar sau gimnazial din altă localitate şi nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde copilul îşi are locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă).

Studenţii şi elevii cu vârsta atât de până la, cât şi de peste 18 ani din instituţiile de învăţământ liceal, mediu de specialitate sau superior depun personal cererea la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde îşi au locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă) ori din cadrul instituţiei medico-sanitare primare abilitată cu funcţia de supraveghere şi acordare a asistenţei medicale, conform actelor normative în vigoare.

La schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, solicitanţii vor depune personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Amintim că toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi, se înregistrează pe lista medicului de familie din instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară, fiind respectat principiul liberei alegeri a medicului de familie.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md