17:29:28 02.05.2024
Stiri

UTIL // Ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate după Paște

Știri 22.04.2020 08:30 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
UTIL // Ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate după Paște
Poză simbol


Cu atâtea bunătăți pe masa de Paște, bietele ouă roșii și-au îndeplinit numai rolul de decor tradițional. Mai ales că, în lipsa invitaților, nici nu a avut cine să le mănânce pe toate câte au fost vopsite. Uite ce poți face cu ouăle roșii rămase neconsumate! Avertisment: s-ar putea să vrei să mai fierbi altele!

Ca să… reciclezi ouăle roșii trebuie ca acestea să îndeplinească o condiție: să fie fierte tari. Facem precizarea nu de alta, dar poate că unele dintre voi ați avut alte preferințe în ceea ce privește consistența lor.

Ouă în sos alb

Ingrediente: șase ouă, două linguri de maioneză, 150 g smântână sau iaurt, 2-3 fire de usturoi verde, mărar, sare și piper.

Mod de preparare

Curăță ouăle. Le poți lăsa întregi sau le poți tăia în jumătăți. Amestecă bine într-un castron maioneza cu smântâna (sau iaurtul), adaugă usturoiul verde tocat foarte fin și mărarul. Potrivește gustul de sare și piper. Așează ouăle în acest sos, așa încât să le acopere. Lasă să stea măcar o oră la rece înainte de servire.

Pastă de ouă și ton

Ingrediente: o conservă de ton bucăți (în suc propriu), doi castraveți murați, două ouă, două linguri de maioneză, o legătură de pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare

Scurge conserva de ton și mărunțește cu furculița bucățile de pește. Curăță ouăle și toacă-le mărunt cu cuțitul. Dă castraveții murați prin răzătoare și scurge-i bine de zeamă. Într-un castron, amestecă peștele, ouăle și castraveții, adaugă maioneza și mărarul tocat fin, asezonează cu sare și piper. Pasta se poate servi pe felii de pâine toast, sub formă de sandwich.

Pastă de ouă și brânză

Ingrediente: șase ouă, 250 g cremă de brânză (tip ricotta), două linguri de maioneză, o legătură de ceapă verde, o legătură de pătrunjel verde, sare și piper.

Mod de preparare

Toate ingredientele în afară de ceapa verde se dau prin blender. Vei obține o pastă fină, omogenă. În ea adaugi ceapa verde tocată foarte fin și amesteci cu lingura. Pasta se servește pe felii de pâine prăjită, pe care le poți decora cu rondele de ridichi.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 434 Joia Mare: Tradiții
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md