08:42:46 22.02.2024
Stiri

USAID va ajuta ANSA să-și automatizeze procesul intern de procesare a cererilor și emitere a actelor permisive

Actualitate 06.12.2022 19:15 Vizualizări1186 Autor: Ziarul National
USAID va ajuta ANSA să-și automatizeze procesul intern de procesare a cererilor și emitere a actelor permisive


Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Programul USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA) au semnat astăzi două acorduri de colaborare, care vor permite revizuirea și eficientizarea proceselor de business și dezvoltarea unui subsistem digital pentru emiterea și gestiunea actelor permisive emise de ANSA.

În cadrul primului acord, semnat de directorul general al ANSA, Radu Musteața, și directorul Programului USAID MISRA, David Anderson, vor fi revizuite și eficientizate procesele de business pentru emiterea actelor permisive, astfel ca, în final, ANSA să dispună de proceduri îmbunătățite și eficiente care vor avea un impact direct asupra activității operatorilor din sectorul alimentar.

În cadrul celui de-al doilea acord de colaborare va fi dezvoltat un subsistem digital încadrat în Conceptul Sistemului Informațional Integrat „e-ANSA”, recent aprobat de Guvern. Subsistemul va fi destinat automatizării proceselor interne prin care sunt procesate cererile pentru emiterea actelor permisive.

Menționăm că ANSA emite și gestionează acte permisive pentru activități din diverse domenii cum ar fi cel sanitar-veterinar, zootehnic, siguranța alimentelor, protecția plantelor și carantina fitosanitară, controlul semincer, calitatea produselor primare, produsele alimentare și hrana pentru animale și alte domenii vitale pentru sănătatea publică și buna desfășurare a proceselor economice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md