07:12:11 25.09.2021
Stiri

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va deschide, începând cu anul universitar 2022-2023, o extensiune la Orhei. Autoritățile din Orhei vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile necesare pentru desfășurarea activităților didactice

Actualitate 13.09.2021 19:46 Vizualizări2287 Autor: Ziarul National
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va deschide, începând cu anul universitar 2022-2023, o extensiune la Orhei. Autoritățile din Orhei vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile necesare pentru desfășurarea activităților didactice


Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) va avea o nouă extensiune în R. Moldova, în municipiul Orhei. O delegație a UAIC, reprezentată de rectorul Tudorel Toader și prorectorul pentru strategie, dezvoltare instituțională și personal, Corneliu Iațu, a avut astăzi, 13 septembrie 2021, o întrevedere cu președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, și cu primarul de Orhei, Pavel Verejanu, cu scopul de a discuta ultimele detalii privind înființarea unei extensiuni a UAIC la Orhei.

Potrivit UAIC, în cadrul acestei extensiuni urmează să funcționeze, începând cu anul universitar 2022-2023, specializarea Geografia turismului din cadrul Facultății de Geografie și Geologie, studii de licență, forma de învățământ cu frecvență (la zi), pentru care vor fi disponibile 100 de locuri.

De asemenea, tot în cadrul acestei extensiuni se intenționează înființarea specializării Chimie alimentară.

Autoritățile din Orhei vor pune la dispoziție, cu titlu gratuit, spațiile necesare pentru desfășurarea activităților didactice.

Sursa citată a subliniat că posibilitatea înființării unei extensiuni la Orhei s-a conturat și în urma vizitei efectuate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași de către Dinu Țurcanu, în luna martie a acestui an. Atunci s-au evidențiat aspecte privind oportunitățile de care pot beneficia tinerii din această regiune, accesând programe de studii universitare de licență sau master.

În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are două extensiuni în R. Moldova, una la Bălți, înființată în anul universitar 2010-2011, și una la Chișinău, care funcționează începând cu anul universitar 2016-2017.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce înseamnă pentru „...

20.09.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apatia transnistrean...

17.09.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema Maiei Sandu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Maia Sandu trebuie să plece la Moscova pentru a-l ruga pe Vladimir Putin să vândă gaze mai ieftine Republicii Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md