00:27:48 07.04.2020
 
Stiri

Un tânăr lider unionist va candida în circumscripția națională pe lista PL. Dorin Chirtoacă: „Acum aveți pentru cine vota”

Politică 14.01.2019 13:52 Vizualizări2532 Autor: Ziarul National
Un tânăr lider unionist va candida în circumscripția națională pe lista PL. Dorin Chirtoacă: „Acum aveți pentru cine vota”


După ce a strâns peste 750 de semnături pentru a candida în circumscripția uninominală nr. 26 din Chișinău (sectoarele Buiucani și Centru), președintele Asociației unioniste „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Partidului Liberal (PL) din circumscripția națională.

Anunțul a fost făcut astăzi de Bilețchi, dar și de președintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă.

Vlad Bilețchi a explicat faptul că, inițial, nu se gândea să se implice în actuala campanie electorală, dar refuzul mai multor partide unioniste de a participa în cadrul acestor alegeri i-a întărit convingerea că unioniștii ar putea să nu fie reprezentați în viitorul Parlament.

„Unioniștii au cedat întotdeauna binelui comun, binelui mai mare, așa cum zicea toată lumea, în favoarea integrării europene, stabilității R. Moldova, ireversibilității cursului european etc., dar niciodată nu am reușit să ne realizăm pe deplin idealurile, pentru că întodeauna am fost insuficienți, prezența noastră era necesară într-o conjunctură mai largă. (...) Consider că a venit timpul ca unioniștii să fie reprezentați în Parlament de oameni onești, care au muncit neîncetat pentru cauza românească”, a spus Bilețchi.

Liderul unionist a adăugat că „este una să te declari unionist și alta să candidezi pe listele unui partid care nu are obiectivele unirii stipulate clar în statut”. Bilețchi a mai anunțat că va rămâne apolitic, chiar dacă va candida pe lista PL.

„Voi rămâne neafiliat politic și mă bucur că Partidul Liberal mi-a oferit posibilitatea să reprezint unioniștii fără a depune cerere de aderare la partid. Cred că formațiunea, în formula ei nouă, va reuși să obțină victorie la alegeri. În condițiile politice actuale, trebuie să uităm de orgolii și să conștientizăm că doar uniți vom putea înfăptui Unirea, după modelul Germaniei de Est și de Vest”, a mai declarat Vlad Bilețchi.

Dorin Chirtoacă a anunțat că tânărul lider unionist va fi într-un loc eligibil în lista pe care Partidul Liberal o va depune în scurt timp la Comisia Electorală Centrală.

„Ascultându-l pe Vlad și văzând acțiunile tinerilor de la UNIREA-ODIP, de fiecare dată m-am revăzut pe mine acum 15-20 de ani. Acum putem spune clar: Dragi unioniști din Republica Moldova, acum aveți pentru cine vota. Alegerile din 24 februarie, așa cum sunt ele nedrepte, ne oferă cu demnitate oportunitatea să mergem spre Unire”, a spus Dorin Chirtoacă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md