12:42:54 04.07.2022
Stiri

Un oficial ucrainean arată cum poate rezolva R. Moldova problema transnistreană, în contextul războiului din Ucraina: „Dacă acest lucru va fi susținut de NATO și SUA, e vorba de câteva zile. Cred că președintele Ucrainei va lua o decizie rațională”

Actualitate 17.05.2022 18:24 Vizualizări2967 Autor: Ziarul National
Un oficial ucrainean arată cum poate rezolva R. Moldova problema transnistreană, în contextul războiului din Ucraina: „Dacă acest lucru va fi susținut de NATO și SUA, e vorba de câteva zile. Cred că președintele Ucrainei va lua o decizie rațională”


Dacă armata lui Vladimir Putin ocupa Odesa ucraineană, ajungea imediat și în R. Moldova.

„Scopul lui Putin este refacerea Uniunii Sovietice și în 22 de ani de propagandă a reușit să prostească într-atât rușii, încât aceștia nu visează să aibă drumuri normale în orașe, veceuri, servicii de gospodărire comunală, o viață normală, dar vor refacerea URSS. (...) Armata ucraineană apără azi de Putin și R. Moldova, și toată lumea civilizată”, a declarat consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gheraschenko, într-un interviu acordat jurnalistului Dmitri Gordon de la Kiev.

Gheraschenko susține că Guvernul, Parlamentul și președinta Maia Sandu ar avea posibilitatea astăzi să rezolve problema transnistreană și să refacă integritatea teritorială a R. Moldova, fiindcă Chișinăul „are tot dreptul asupra Transnistriei”.

„Dacă acest lucru va fi susținut de NATO, SUA, ar fi vorba de câteva zile (reintegrarea Transnistriei - n.r.). Decizia nu aparține ucrainenilor, nu e pământul nostru, dar Parlamentului R. Moldova și președintei Sandu”, a spus consilierul ministrului ucrainean de Interne.

Acesta recunoaște, însă, că asemenea pas făcut astăzi ar însemna bombardarea R. Moldova de către armata lui Putin.

„Este evident că, dacă ar lua decizia să refacă integritatea teritorială a republicii, ar zbura imediat rachete „Kalibr” la Chișinău, peste casa Maiei Sandu, peste obiective de infrastructură. Cred că asta îi reține, deocamdată, să ia o asemenea decizie. Totuși, când situația va fi definitiv de partea forțelor binelui, când vom scoate armata lui Putin din Donbas, Herson și Zaporojie, nu exclud că o asemenea decizie va fi luată de guvernarea din R. Moldova. Dacă se va adresa președintelui Ucrainei, cred că dânsul va lua o decizie rațională în această chestiune”, a punctat consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gheraschenko.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Macarie 17.05.2022 22:16

Bine ar fi fost daca era mai putina Porcărie vorododosoropahanocandufilatfilipchicu în Moldova !

TUN 17.05.2022 23:57

Atzi observat ???? Problema fara necunoscute ale razboiului de invazie al ukrainei nu este o intamplare. Atat dl Putin cat si ukraina conteaza pe doi factori :::::::NATO si SUA. Adica pe scurt :::::: SUA. Kremlinul conteaza ca SUA ii va lasa mana libera sa cucereasca ukra iar ucraineneii spera ca SUA le va da totul pentru a zdrobi pe rusi. CUM se face ca sunt doua orchestre si un singur dirijor ???????

TUN 18.05.2022 00:10

Sunt sigur ca totzi moldovanii si totzi moldo ivanovii au intzeles spusele ucraineanului. Acesta vede solutzionarea prin ocuparea transnistriei de catre armata chisinaului impreuna cu armata Bucurestiului sub umbrela binefacatoare a OTANU lui adica a SUA. Solutzie eleganta, logica si fara mortzi.

TUN 18.05.2022 09:37

Dar dece nu cele trei armate ::::::::: moldoveneasca, romaneasca si ukraineana ???????

Ciocana 18.05.2022 13:01

Foarte corectă propunere a unor oficiali și comentatori ucraineni despre soluționarea militară a conflictului transnistrean cu ajutorul Ucrainei și României imediat după înfrângerea Rusiei în război. Altă posibilitate de eliberare a teritoriului nostru din stânga Nistrului de bandiți, separatiști și agentura rusă nu va mai fi. Rusia niciodată nu a cedat pe cale pașnică teritoriile răpite de la țările vecine. Cred că Georgia își va recupera Abhazia și Osetia de Sud pe cale armată imediat după eșecul și slăbirea Rusiei în războiul cu Ucraina. O să vedem atunci dacă guvernarea noastră are caracter, curaj și voință sau au venit la putere pentru a se juca de-a țara în bumbi.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md