18:05:29 17.05.2022
Stiri

Un nou laborator care va efectua teste PCR la COVID-19, deschis în nordul R. Moldova: Echipamente în valoare de 95 de mii de dolari

Actualitate 14.01.2022 15:57 Vizualizări1109 Autor: Ziarul National
Un nou laborator care va efectua teste PCR la COVID-19, deschis în nordul R. Moldova: Echipamente în valoare de 95 de mii de dolari


Locuitorii raioanelor Edineț, Briceni, Ocnița și Dondușeni vor avea acces la un laborator performant pentru realizarea testelor PCR în vederea depistării virusului COVID-19, începând cu data de 24 ianuarie curent.

Centrul de testare COVID-19 a fost deschis astăzi, în cadrul laboratorului Centrului de Sănătate Publică din Edineț.Laboratorul care va presta servicii pentru 16 instituții medico-sanitare din Edineț și raioanele adiacente a fost dotat cu tehnică de calcul, frigidere, consumabile și reactive pentru implementarea metodei PCR.

Echipamentele în valoare totală de 95 de mii de dolari vor asigura procesul de realizare a investigațiilor, evidență și stocare a bunurilor, inclusiv gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea de laborator.

De asemenea, cu suportul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost efectuate lucrări de reparație a încăperii, a sistemului de apeduct și canalizare, în sumă de circa 2 milioane de lei.

Prezentă la deschiderea Centrului de testare COVID-19 de la Edineț, prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat importanța sporirii capacității de testare pentru a menține virusul sub control și a limita extinderea pandemiei.

„Este important să deschidem cât mai multe laboratoare pentru ca toți oamenii să aibă acces la servicii de calitate”, a punctat prim-ministra.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md