23:26:34 24.06.2019
 
Stiri

Un fost deputat propune „UNICA SOLUȚIE” pentru „neutralizarea” lui Igor Dodon. „Doar astfel se poate preveni declanșarea unui nou RĂZBOI civil. Impeachment-ul îi va da apă la moară”

Politică 07.09.2017 16:00 Vizualizări10248 Autor: Ziarul National
Un fost deputat propune „UNICA SOLUȚIE” pentru „neutralizarea” lui Igor Dodon. „Doar astfel se poate preveni declanșarea unui nou RĂZBOI civil. Impeachment-ul îi va da apă la moară”

Deputatul din primul Parlament al R. Moldova, Andrei Țurcanu, fostul consilier al președintelui Mircea Snegur, consideră că șeful statului Igor Dodon poate fi redus la tăcere foarte simplu, fără ca să fie demis din funcție.

În opinia fostului deputat, actuala majoritate parlamentară trebuie să-l oprească cât mai urgent pe Dodon, deoarece dânsul ar fi devenit „un factor periculos de destabilizare nu numai internă, dar și regională”.

„Dar inițierea procedurii de impeachment, pentru care sunt 1001 de argumente, ar însemna, în situația concretă de azi, să i se dea apă la moară celui care asta și așteaptă. A spus-o chiar Dodon zilele acestea într-un cerc mai restrâns, ca un baistruc șantajist de mahala ce este: „Dacă încearcă să mă demită, începe războiul la Nistru”. Așa a zis el”, spune Țurcanu.

Acesta admite că, în situația respectivă, șeful statului, în calitate de „comandant suprem”, ar putea chema trupele transnistrene să-i vină în ajutor pentru „restabilirea ordinii constituționale”. „Ar fi un gest criminal antinațional din partea lui. Trebuie însă să înțelegem că nu acest lucru contează pentru el. Importantă va fi în aceste acțiuni provocatoare doar acoperirea lor de legitimitate din punctele din Constituția R. Moldova privind drepturile președintelui.

În această situație, unica soluție de stopare a boncăluielilor prezidențiale și de prevenire a unei tragedii naționale este restrângerea la limită a prerogativelor constituționale ale președintelui R. Moldova. Am toată convingerea că în Parlamentul R. Moldova, care are aceeași legitimitate a votului întregului popor, sunt destule forțe capabile să înțeleagă situația de impas în care ne-am pomenit și să elimine din Constituție prerogativele președintelui ce țin de politica externă și de politica de securitate a statului. Doar astfel se poate preveni declanșarea pe teritoriul R. Moldova a unui nou război civil”, a conchis fostul parlamentar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Dragos 07.09.2017 17:55

Fostul deputat abereaza. Fostul deputat, actualmente plahoid convins, spunea mai devreme ca ar trebui ca poporul sa se roage pentru sanatatea apocalipticului agent GRU si al Ocultei Mondiale, megalomaniacul rapace PLahoit care, la porunca Farmazoanei Rasiste, l-a caftanit pe Dodon, dandu-i si sceptrul de bufon-besafon. Pai ce, slugosul ex-deputat nu stie ca culul odios si asasin Plahoasca&Dodoasca, joaca teatru pentru cetateni si fac jocul Ivanilor, in ciuda occidentalilor? Vorba vine: prost sa fii, da sa-ti revii.

Sfântul Petru 07.09.2017 19:37

Mare e grădina ta, Doamne, și plină de proști. Chiar dacă au (sau, mai degrabă, își iau) nume de falnici descălecători de țară! Mă gândesc la acest Dragoș care bolborosește pe aici.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2019 09:24 Nicolae Negru Metanarativul despre viței și vaci, m...

21.06.2019 19:00 Ziarul National Victor Chirilă // Dodon și dezoligarh...

21.06.2019 09:12 Nicolae Negru Nașa Rusia

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md