02:37:11 23.09.2018
 
Stiri

Un fost coleg al lui Iurie Leancă, numit ambasador în Qatar

Politică 29.10.2013 11:47 Vizualizări1035 Autor: Stela Mihailovici
Un fost coleg al lui Iurie Leancă, numit ambasador în Qatar

Valeriu Tihonov va fi ambasadorul Republicii Moldova în statul Qatar. Candidatura sa a fost înaintată de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și a fost susținută de Cabinetul de miniștri.

Tihonov a fost șeful cabinetului lui Iurie Leancă, în perioada în care acesta a condus Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. „Este un diplomat de carieră, absolvent al Institului de Relaţii Internaţionale din Moscova. Cunoaște limbile engleză și turcă. Va face faţă acestei funcţii”, a precizat Natalia Gherman.

„Recent, am decis deschiderea ambasadei noastre în Qatar, prima ambasadă într-un stat arab care a început deja să implementeze diferite proiecte. De aceea, acolo este nevoie de un ambasador cu o mare experienţă. Eu cunosc capacităţile profesionale ale domnul Tihonov”, a adăugat prim-ministrul Iurie Leancă.

Amintim că, anul trecut, presa scria că Valeriu Tihonov urmează să fie numit ambasador al R. Moldova în Federația Rusă, însă informațiile nu s-au adeverit.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md