08:01:35 16.07.2019
 
Stiri

Cum arată BOGĂŢIA în stare pură

Actualitate 05.07.2017 19:30 Vizualizări2643 Autor: Ziarul National
Cum arată BOGĂŢIA în stare pură Sursa: business24.ro

Criza din Golful Persic este pe cale să se adâncească, după ce guvernul de la Doha a refuzat să pună în practică anumite revendicări formulate de coaliţia statelor arabe din vecinătate, condusă de Arabia Saudită.

Lista sancţiunilor economice şi diplomatice îndreptate împotriva Qatarului s-ar putea largi cu acest prilej, dar oficialii din micul stat arab mizează în continuare pe bogăţia acumulată de-a lungul anilor, care a transformat statul din Golf în cea mai bogată naţiune raportat la numărul de locuitori, anunţă CNBC.

Portofoliul Fondului de Investiţii al Qatarului este compus dintr-o serie de afaceri care o fac să pălească de ruşine până şi pe Regina Angliei. Şi asta la propriu, după ce reprezentanţii emiratului au ajuns să deţină în Londra proprietăţi mai numeroase şi mai valoroase decât cele ale casei regale din Marea Britanie.

Rezistenţa manifestată de micul emirat în faţa politicii dictate în regiune de saudiţi poate fi explicată uşor prin diversitatea şi multitudinea afacerilor în care oficialii de la Doha au investit fondurile strânse din exportul de petrol şi gaze.

Printre acestea se numără un studio de film hollywoodian, o casă de modă italiană şi mai multe construcţii gigantice din marile oraşe ale lumii.

Venitul excedentar realizat din exportul de energie şi populaţia redusă, de doar 2,2 milioane locuitori, fac din micul emirat din Golf cea mai bogată naţiune de pe pământ.

Autoritatea de Investiţii din Qatar, entitate înfiinţată în urmă cu 12 ani, deţine un portofoliu investiţional de 338 de miliarde de dolari, fiind pe locul 11 într-un top al fondurilor de investiţii suverane din lumea întreagă.

Iată şi cele mai valoroase plasamente realizate până acum de qatarezi: în Londra, emiratul deţine zgârie-nori celebri precum Canary Wharf, turnul HSBC sau The Sgard, dar şi magazinul Harrods.

British Airways este deţinută în proporţie de 20% de qatarezi şi un procent asemănător le revine şi din aeroportul Heathrow.

Peste Canalul Mânecii, emiratul se poate lăuda cu o echipă de fotbal din Franţa, Paris Saint-Germain.

În New York, oficialii de la Doha au preferat să plaseze banii în Empire State Reality Trust, consorţiu care deţine şi celebra clădire din metropolă. Cota de participare a qatarezilor în afacere este de 10 procente.

BeIN, un grup media deţinut de statul qatarez, a cumpărat anul trecut studioul Miramax pentru o suma încă necunoscută. Fondul de investiţii a finanţat extinderea Uber şi a anunţat şi deschiderea unor afaceri în Silicon Valley.

O amprentă vizibilă a fost pusă şi asupra afacerilor imobiliare din Singapore, unde Qatar are în proprietate turnurile Asia Square, cumpărate pentru 2,5 miliarde dolari. A fost cea mai scumpă tranzacţie imobiliară din istoria insulei.

Sursa: business24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md