16:43:22 17.07.2019
 
Stiri

Un elev din România, invitat la faza finală a Olimpiadei Geniilor, ce se va desfăşura în New York

Știri 22.03.2019 14:00 Vizualizări1019 Autor: Ziarul National
Un elev din România, invitat la faza finală a Olimpiadei Geniilor, ce se va desfăşura în New York

Un elev al Liceului „Nicolae Bălcescu” din Medgidia a fost invitat la faza finală a Olimpiadei Geniilor, ce se va desfăşura în iunie în New York - SUA, în urma rezultatelor obţinute la competiţii internaţionale, în ultima etapă a olimpiadei intrând 30 de finalişti din întreaga lume, a informat, joi, conducerea unităţii de învăţământ.

Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, s-a calificat în finala Olimpiadei Geniilor cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naţionale din România, informează Agerpres.

„Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia obţine noi premii internaţionale! Continuând tradiţia participării la concursuri extraşcolare de înaltă valoare ştiinţifică şi cu efecte educative incontestabile, şi în acest an şcolar elevii din Medgidia au concurat cu elevi nu doar din Europa, ci chiar din întreaga lume. Astfel, Theodor Florentin Furtună, elev în clasa a XI-a, a obţinut la concursul NASA Ames Space Settlement, Premiul II, Categoria Eseu Literar, cu o lucrare originală - Nova Civitas Solis - în care a prezentat o posibilă organizare statală a unei staţii orbitale. Theodor a participat şi la Olimpiada Geniilor (Genius Olympiad), organizată de Oswego State University of New York, unde s-a calificat în finala Categoriei Business Plan (30 de finalişti din întreaga lume) cu planul de afaceri numit Stay Wild, care propune derularea unei mici afaceri prin care să se salveze Parcurile Naţionale din România”, se arată într-un comunicat de presă.Conform sursei menţionate, Theodor Florentin Furtună este invitat la International Space Development Conference (ISDC), organizată de NASA şi National Space Society, între 6 şi 9 iunie 2019, în Arlington, Virginia, şi la faza finală a Olimpiadei Geniilor organizată de Oswego State University of New York, între 17 şi 23 iunie 2019, în Oswego, New York. Tot universitatea newyorkeză a facilitat pentru toţi finaliştii din acest an o vizită de studiu la marile universităţi americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia, and Princeton University, în perioada 21-27 iunie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md