07:17:53 19.06.2024
Stiri

Vladimir Andronachi, pus sub ÎNVINUIRE în dosarul „furtului MILIARDULUI”. Fostul deputat se află peste hotarele R. Moldova, dar susține că nu a fugit: „Nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție”

Actualitate 20.09.2021 12:37 Vizualizări8798 Autor: Ziarul National
Vladimir Andronachi, pus sub ÎNVINUIRE în dosarul „furtului MILIARDULUI”. Fostul deputat se află peste hotarele R. Moldova, dar susține că nu a fugit: „Nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție”


Fostul deputat al Partidului Democrat (PD), Vladimir Andronachi, a fost citat la procuratură în calitate de învinuit în dosarul fraudei bancare. Acesta nu a putut să se prezinte în fața procurorilor, deoarece s-ar afla „la tratament” peste hotarele R. Moldova.

Într-o declarație remisă presei, Andronachi, unul dintre apropiații lui Vlad Plahotniuc, susține că în ultima perioadă ar fi devenit ținta unor atacuri din partea guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Prezenta declarație constituie nu doar exprimarea dreptului la replică, dar și expresia dreptului meu constituțional la apărare, față de acțiunile abuzive și cu încălcări procesuale ale procuraturii. Săptămâna trecută, cunoscând despre faptul că sunt plecat din țară în scopuri medicale, procuratura i-a înmânat soției mele citația de primire a ordonanței de învinuire pe dosarul fraudei bancare. Chiar dacă este o absurditate, atrag atenția asupra faptului că acest dosar a fost intentat încă în 2014, ori de atunci până în prezent, nimeni și niciodată nu mi-a solicitat nicio informație, opinie, declarație sau explicație”, a menționat fostul deputat democrat.

Citește și: VIDEO // Procurorul general oferă DETALII despre dosarul „Metalferos”: Prejudicii de 1,2 MILIARDE de lei pentru bugetul de stat, „afacerea” Plahotniuc și „scurgerile” de informații

Andronachi spune că nu ar fi fost implicat și nu ar fi avut nicio atribuție la acțiunile care au dus la frauda bancară: „De asemenea, declar că niciodată nu am fost cercetat penal și nici măcar administrativ, pentru că toate afacerile mele sunt legale și declarate în mod oficial, fapt care poate fi verificat ușor la fisc sau alte instituții de stat responsabile. Citarea mea anume în perioada când sunt plecat din țară, precum și modalitatea cum a fost efectuată această procedură, constituie un abuz din partea organului de investigație. Faptul că din 2014, anume acum, brusc, s-au găsit circumstanțe pentru a fi cercetat într-un dosar la care nu am și nu pot să am nicio atribuție, reprezintă o limitare a dreptului meu la apărare și a prezumției nevinovăției”.

În același context, Andronachi spune că ar fi „persecutat” de PAS, partid care se află, de fapt, în „război” cu conducerea actuală a Procuraturii Generale.

Citește și: Sumele COLOSALE pe care le-ar fi încasat Plahotniuc de la „Metalferos”. Fostul DIRECTOR a dezvălui cum ex-coordonatorul a fost primit în CABINETUL lui Voronin, după care a devenit stăpânul „Metalferos”: „Am înțeles că Dodon-Andronachi au repornit...”

„Având în vedere toate circumstanțele celor întâmplate și anume: falsuri și dezinformări publice propagate de unele instituții media afiliate PAS, ardoarea și insistența cu care conducerea PAS și exponenții puterii au promovat aceste minciuni prin declarații publice defăimătoare și calomnioase, faptul că echipa de investigație este formată din membri de familie ai membrilor PAS constituie elemente ale scopului de persecutare politică a mea și ale familiei mele. Având la îndemână Guvernul și având majoritate parlamentară, PAS poate ușor să depisteze toate schemele despre care povestesc la televizor și, cel mai important – să le oprească, inclusiv pe acele despre care ei pretind că ași avea vreo implicare”, a punctat sursa citată.

Citește și: DOSAR penal pentru tentativa de a DEPOSEDA R. Moldova de clădirea Consulatului de la Odesa în favoarea „unor persoane influente”: Cine ar sta în spatele schemei

De menționat că Vladimir Andronachi a fost acuzat că ar gestiona mai multe scheme frauduloase, care i-ar aduce venituri de milioane.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md