23:58:11 23.06.2024
Stiri

VIDEO // Un concurent a fost ELIMINAT din finala Eurovision 2024 cu doar câteva ore înaintea începerii concursului. Care a fost MOTIVUL. Mare FINALĂ, în care R. Moldova nu s-a calificat, poate fi văzută AICI

Actualitate 11.05.2024 17:33 Vizualizări1997 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Un concurent a fost ELIMINAT din finala Eurovision 2024 cu doar câteva ore înaintea începerii concursului. Care a fost MOTIVUL. Mare FINALĂ, în care R. Moldova nu s-a calificat, poate fi văzută AICI


Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au anunţat organizatorii, adăugând noi dureri de cap pentru gazda Suedia, care se confruntă cu proteste anti-Israel. Deşi scandalurile legate de Eurovision sunt relativ frecvente, o astfel de măsură, de descalificare a unui finalist în ajunul concursului, este fără precedent, potrivit unui specialist citat de Reuters.

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a declarat vineri că investighează un incident în care a fost implicat Joost Klein, care are 26 de ani şi al cărui cântec excentric, "Europapa", a făcut ca el să fie unul dintre favoriţi.

Cea de-a 68-a ediţie a concursului european de muzică, în general un festival de cântece antrenante şi de kitsch-uri ironice, are loc pe fondul protestelor din oraşul gazdă Malmo faţă de participarea Israelului, din cauza războiului din Gaza.

Poliţia suedeză declarase anterior, sâmbătă, că un bărbat a fost interogat pentru că a ameninţat un angajat al Eurovision în interiorul Malmo Arena, după cea de-a doua semifinală a concursului, care a avut loc joi. Persoana nu a fost reţinută, a precizat poliţia fără a da numele individului, adăugând însă că dosarul a fost transmis unui procuror. Potrivit presei, plângerea a fost depusă de o femeie.

,,În condiţiile în care o procedură legală îşi urmează cursul, nu ar fi potrivit ca el (Joost) să continue în concurs", a declarat ulterior EBU într-un comunicat, reiterându-şi "politica de toleranţă zero faţă de comportamentele inadecvate".

Un reprezentant al lui Klein nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Radioteleviziunea olandeză AVROTROS a declarat într-un e-mail că este "şocată" de decizia EBU şi o consideră "disproporţionată".

Expertul Eurovision Paul Jordan a declarat pentru Reuters că este fără precedent ca un artist să fie exclus în ajunul finalei. ,,Evident că nu ştim ce s-a întâmplat acum. Ar putea fi găsit nevinovat", a declarat Jordan. ,,Cred doar că este o mare ruşine, însă spectacolul trebuie să continue, cum se spune", a comentat el.

Incidentul nu are nimic de-a face cu delegaţia israeliană, a precizat comentatorul AVROTROS Eurovision, Cornald Maas. ,,Este, printre altele, infernal pentru Joost Klein, care este un unificator, şi pentru echipa sa", a scris Maas pe platforma X.

Casele de pariuri îl dau ca favorit la câştigarea concursului pe croatul Baby Lasagna, pe numele real Marko Purišić, 28 de ani, cu piesa "Rim Tim Tagi Dim", urmat de solista israeliană Eden Golan, care are 20 de ani, cu piesa "Hurricane". Alte ţări aflate pe lista de pariuri sunt Franţa, Italia, Ucraina şi Irlanda.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md