Un nou PARTID politic ar putea accede în viitorul Parlament, dacă ar avea loc alegeri ANTICIPATE. Primarul Ion Ceban ar fi depășit-o pe Maia Sandu la capitolul ÎNCREDERE


Cel puțin patru formațiuni politice ar accede în viitorul Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. Este vorba de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor” (BeCS), Partidul „ȘOR” și „Partidul Nostru”, potrivit rezultatelor barometrului socio-politic pentru octombrie-noiembrie 2021, prezentat astăzi de IMAS.
Cercetarea sociologică arată că PAS rămâne primul în opțiunea de vot a alegătorilor din R. Moldova, cu 38,6% din cei deciși. Pe locul doi, la o distanță de sub 2%, este clasat BeCS - 36,9%.
Pentru Partidul „ȘOR” sunt dispuși să voteze 10,8% din cei deciși, iar pentru „Partidul Nostru” - 6,1%.
Directorul IMAS, Doru Petruți, a menționat că PAS a scăzut în intențiile de vor cu 7% față de luna iunie 2021, iar BeCS a crescut cu un procent.
În creștere este și Partidul „ȘOR” - +3%. De asemenea, a crescut cu 6 la sută numărul indecișilor.
Sondajul mai arată că activitatea primarului general al capitalei, Ion Ceban, este apreciată mai mult decât cea a președintelui Maia Sandu.
În acest context, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, pune la îndoială veridicitatea sondajului realizat de IMAS.
„Urmărim cu interes activitatea politică a dlui Petruți, e foarte activ pe Facebook, un critic pasionat al Maiei Sandu și când a fost în opoziție și acum. Înțelegem din rezultatele așa-numitului sondaj că a găsit un client nou în zona de stânga și îi urăm noului client al dlui Petruți un succes similar celui atins de clienții lui vechi. În ceea ce ține de angajamentul politic al sociologilor, este un fenomen grav și care dăunează republicii noastre pentru că decredibilizează profesia și încurcă societatea să aibă o imagine clară și corectă despre procesele care au loc. Ceva e tare putred în sociologia noastră dacă autorii „au uitat” să includă conducerea guvernului R. Moldova”, a reacționat Popșoi pe Facebook.
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 893 de respondenţi din R. Moldova, fără regiunea transnistreană și diaspora, în perioada 23 octombrie – 15 noiembrie 2021. Sondajul are o marjă de eroare de ±3.3%.









































































