01:50:24 24.01.2021
 
Stiri

UE alocă statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv R. Moldova, 140 de milioane de euro pentru combaterea COVID – 19. Alte 700 de milioane de euro, preconizate pentru reducerea efectelor sociale și economice

Politică 30.03.2020 16:27 Vizualizări12518 Autor: Ziarul National
UE alocă statelor din Parteneriatul Estic, inclusiv R. Moldova, 140 de milioane de euro pentru combaterea COVID – 19. Alte 700 de milioane de euro, preconizate pentru reducerea efectelor sociale și economice


Uniunea Europeană va aloca statelor din Vecinătatea Estică, inclusiv R. Moldova, Ucrainei, Belarusului, Georgiei, Armeniei şi Azerbaidjanului, 140 de milioane de euro pentru necesităţile urgente în combaterea efectelor pandemiei COVID - 19. Totodată, Comisia Europeană a decis să realoce alte 700 de milioane de euro pentru reducerea efectelor sociale şi economice provocate de criză în cele șase state.

„În timp ce Rusia trimite camioane militare pe străzile din Europa, UE sprijină cu fonduri europene țările din Vecinătatea Estică. Comisia Europeană a decis astăzi realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în R. Moldova și în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina), în contextul combaterii epidemiei de COVID-19. În plus, Comisia a decis redirecționarea a alte 700 de milioane de euro din instrumente deja existente pentru a reduce efectele socio-economice ale epidemiei de COVID-19. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale și echipamente de protecție, precum ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de siguranță”, a comunicat președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, Siegfried Mureșan.

De asemenea, o parte din bani va fi alocată și pentru pregătirea personalului medical și de urgență sau sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

„Suntem în criză, iar nevoile de multe ori ne depășesc resursele. Dar asta nu este o scuză pentru a uita de vecinii noștri care nu sunt în UE și pentru care trecerea prin această criză va fi poate chiar mai grea. În plină criză generată de COVID-19, UE rămâne solidară și sprijină R. Moldova și țările din Vecinătatea Estică. Cu acest sprijin, UE arată că vine cu propuneri și acțiuni concrete pentru cetățenii din R. Moldova și nu apelează la dezinformare așa cum fac socialiștii și Federația Rusă”, a conchis Mureșan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
22.01.2021 09:12 1440 Nicolae Negru // Provocatorii

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md