18:58:06 25.09.2018
 
Stiri

Reacția OFICIALĂ a PD la știrea că DIICOT ar fi deschis o acțiune penală împotriva lui Plahotniuc: „E un FALS grosolan”

Politică 14.11.2017 12:24 Vizualizări1840 Autor: Ziarul National
Reacția OFICIALĂ a PD la știrea că DIICOT ar fi deschis o acțiune penală împotriva lui Plahotniuc: „E un FALS grosolan” captură prives.eu

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PD), Vitalie Gămurari, dă asigurări că Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal în România de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), așa cum a relatat „Jurnal TV”.

Acesta susține că liderul PD a expediat un demers către instituțiile de drept din România, iar ultimele au venit cu un răspuns, în luna august curent, prin care confirmă faptul că Vlad Plahotniuc nu este cercetat penal peste Prut.

„Vedem o nouă campanie de manipulare apărută ieri în presă. Este un fals grosolan. Domnul Plahotniuc nu este cercetat în România. Documentul prezentat ieri reprezintă o ordonanţă mai veche. Această ordonanță a fost eliberată pe fapt și nu e pe numele lui Vlad Plahotniuc. Legislația din România prevede că oricine ar depune o plângere, atunci organele respective sunt obligate să pornească urmărirea penală. Deci, nu e vorba despre cercetarea domnului Plahotniuc, așa cum, în mod complet manipulator, au prezentat această informație unele instituții media. Astfel, le cerem oficial să dezmintă acest lucru și să citească atent documentul”, a menționat Gămurari astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit sursei citate, documentul prezentat ieri este o plângere penală înaintată de inculpatul Veaceslav Platon împotriva domnului Vlad Plahotniuc. „Organele de urmărire penală din România au înregistrat cererea și au verificat informațiile. Legea așa prevede și nu este nimic ieșit din comun. Organele de anchetă sunt obligate să declanșeze urmărirea penală pentru a vedea dacă se confirmă sau nu denunţul făcut. Se verifică mai întâi faptele, iar apoi, dacă s-ar fi constatat careva încălcări, atunci se trecea la persoană”, a adăugat Gămurari.

Pentru că Plahotniuc ar fi știut că urmează apariția unor astfel de documente, a făcut anterior unele demersuri către DIICOT și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica oficial dacă are vreo calitate în vreun dosar penal.

„Unele instituții de presa manipulează și prezintă aceste lucruri ca pe ceva ieșit din comun. Prezintă un document de înregistrare în aprilie, uitând să explice ca este o procedură legală care sa aplică denunţurilor. Domnul Plahotniuc s-a expus pe această temă încă la începutul anului, răspunzând unor întrebări transmise de o instituție de presa, când a spus ca este un denunț fals și urmează ca după ce datele din el sunt infirmate și de organele de urmărire penală din România să formuleze împotriva denunțătorului plângere penală pentru denunț calomnios. Domnul Plahotniuc, care știa că se pregătesc astfel de manipulări în presa de la Chișinău, a formulat prin intermediul avocaților încă din vară solicitări către DIICOT și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru a i se comunica dacă are vreo calitate în vreun dosar penal. Răspunsurile au fost negative și foarte clare - nu este vizat nici într-un dosar penal în România. Dacă ar fi avut o astfel de calitate, atunci i s-ar fi adus la cunoștință acest lucru. Acest lucru nu s-a întâmplat pana în prezent. Răspunsurile sunt din iunie, respectiv sfârșitul lui august 2017, adică relativ recente. Cu siguranță mai recente decât acel document prezentat în presa, care e din aprilie. Nu te poate pune sub urmărire penală o instituție de drept fără să-ți comunice oficial asta. Din aprilie și până acum acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce dovedește falsul știrii prezentate în presă”, a explicat Vitalie Gămurari.

Sursa citată a mai spus că este vorba de „o manipulare marca Jurnal TV”. „Cei care fac denunţuri sau dau interviuri care-l vizează pe Vlad Plahotniuc sunt fie infractori cercetați pentru spălări de miliarde de dolari, fie criminali condamnați. Fie acești oameni vor să se răzbune, pentru că au ajuns să răspundă în fața legii, fie urmăresc anumite interese. Cel mai grav este că declarațiile lor sunt prezentate de unele instituții media ca fiind mari descoperiri ale adevărului, făcute de oameni de maximă credibilitate, nu de niște condamnați aflați în pușcărie. Vedem că a început prematur campania electorală, iar pe post de actori electorali sunt folosiți infractori aflați în pușcărie. Asta indică clar care va fi forma campaniei electorale desfășurată de unele partide politice. Solicităm organelor mass-media, mai ales celor care se consideră libere și corecte, să nu opereze cu asemenea manipulări și să nu promoveze informații false”, a conchis Gămurari.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Victor 14.11.2017 12:10

Așa jurnaliști de kkt avem. Distribuie orice știre și nici macăr nu încearcă să controleze, e un fapt real sau fals. Un punct ce arată o parte din esența jurnalismului în Moldova.

ssssssssssssss 14.11.2017 13:59

Of doamne chiar e atit de greu a te asiguri intr-o stire daca este adevarata mai intii, si apoi so publici?

Dragos 15.11.2017 14:20

Purtatorul de brasoave plahoitice vrea sa faca Precista dint-un interlop. Vorba vine: oricat ai parfuma o cartita, putoarea nu dispare. Potentatul asasin cu alura interlopa care pute frumos pentru ca jongleaza, blufeaza si abereaza este un maldar de rahat politic. Oricat zahar ar arunca ei, banditii din partidul Diaree, nu-l pot vinde ca prajitura.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md