14:10:58 05.12.2022
Stiri

Primarul Ceban a dispus MAJORAREA prețului la călătoria cu transportul public în Chișinău, după ce consilierii municipali i-au permis acest lucru. Începând cu luna viitoare, costul unui bilet la TROLEIBUZ și autobuz va fi de ȘASE lei

Actualitate 13.06.2022 18:20 Vizualizări1560 Autor: Ziarul National
Primarul Ceban a dispus MAJORAREA prețului la călătoria cu transportul public în Chișinău, după ce consilierii municipali i-au permis acest lucru. Începând cu luna viitoare, costul unui bilet la TROLEIBUZ și autobuz va fi de ȘASE lei


Biletele pentru o călătorie în troleibuzele și autobuzele din Chișinău vor costa șase lei începând cu 1 iulie curent, după ce Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a aprobat astăzi o metodologie a calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călători, la solicitarea primarului general, Ion Ceban.

Potrivit Primăriei Chișinău, de la 1 iulie va fi un tarif unic atât pentru călătoriile cu troleibuzul, cât și cu autobuzul, inclusiv în suburbiile capitalei.

Totodată, mai multe categorii de cetățeni vor putea călători gratuit, inclusiv 200 de mii de pensionari, dar și 40 de mii de copii și elevi de până la clasa IV-a. În același timp, 18 categorii de persoane vulnerabile vor avea posibilitatea să călătorească gratis în transportul public municipal, dacă vor prezenta un act doveditor.

De asemenea, Primăria Chișinău va introduce abonamente unice lunare, iar posesorii acestora vor putea călători atât cu troleibuzele, cât și cu autobuzele.

Prețul unui abonament pe pentru o lună va fi de 234 de lei. Petru trei luni beneficiarii vor fi nevoiți să scoată din buzunare 594 de lei, iar pentru jumătate de an - 972 de lei.

Proiectul de decizie a fost votat de 30 de consilieri municipali: 17 din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova, opt de la Platforma „DA” și câte unul de la PUN și PD. De asemenea, consilierii neafiliați Aliona Mandatii, Ala Țîșcul și Serghei Afanasenco au votat pentru aprobarea hotărârii.

„În 2019, Ion Ceban ne promitea că nu va admite majorarea prețului biletelor la troleibuze și autobuze. Mai mult, spunea că trebuie de analizat oportunitatea ca transportul public să fie gratuit. Astăzi, Ceban, PSRM, Platforma DA și alții care au susținut majorarea vor încerca să iasă basma curată și vor da vina pe tot numai nu pe votul lor rușinos. Consilierii vor zice că nu au votat majorarea tarifelor, ci doar metodologia, iar primarul trebuie să aleagă prețul biletelor. Primarul, la rândul lui, se va plânge pe gaz, benzină și faliment, când de fapt se apropie campania electorală în 2023 și are nevoie de bani pentru PR, reclamă politică și proiecte vizibile în oraș. De unde bani? Corect, din tarife! Domnule primar, felicitări și așteptăm promisiunile pentru alegerile din 2023”, a scris consilierul PAS, Dumitru Ivanov, pe o rețea de socializare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md