20:44:33 24.09.2023
Stiri

Președintele Igor Dodon îi cheamă pe Greceanîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase la DISCUȚII pentru crearea unei majorități parlamentare: „Fiecare separat. Am decis să tai acest nod gordian al vidului politic”

Politică 25.03.2019 11:45 Vizualizări1663 Autor: Ziarul National
Președintele Igor Dodon îi cheamă pe Greceanîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase la DISCUȚII pentru crearea unei majorități parlamentare: „Fiecare separat. Am decis să tai acest nod gordian al vidului politic”


Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că a invitat partidele care au acces în Parlament după alegerile parlamentare din 24 februarie la discuții în vederea creării unei majorități parlamentare.

„Astăzi avem practic un blocaj politic postelectoral. Partidele care au intrat în Parlament nu doresc să discute între ele. S-a creat o situație de vid, gol politic al puterii din R. Moldova. (...) Am decis, în calitate de președinte al R. Moldova, să tai acest nod gordian al vidului politic și să invit partidele politice la dialog. Fiecare partid separat”, a anunțat astăzi Dodon într-o conferință de presă la Președinție.

Astfel, lidera socialiștilor Zinaida Greceanîi este așteptată de Igor Dodon marți, pe 26 martie, începând cu ora 14.00 la Reședința de Stat de pe strada Nicolae Iorga, liderul democraților Vlad Plahotniuc - la ora 15.00, iar liderii Blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, la ora 16.00. Aceștia își pot lua la discuțiile cu șeful statului mai mulți colegi din conducerea partidelor.

„Aceste formațiuni au suficiente mandate pentru a crea o majoritate parlamentară”, a explicat Dodon de ce nu l-a invitat la discuții și pe Ilan Șor al cărui partid are șapte deputați în noul Legislativ.

Președintele Igor Dodon a agăugat că după aceste întâlniri va anunța „ce facem mai departe: creăm majoritate parlamentară sau mergem la anticipate”.

„Sau avem o majoritate parlamentară care în decurs de câteva săptămâni se convoacă, alege conducerea Parlamentului, creează sau nu coaliție depinde de ei. Sau spun sincer că nu vor să discute cu nimeni și mergem la anticipate. Însă fiecare să-și asume consecințele”, a afirmat Igor Dodon.

Menționăm că, potrivit Constituției, dacă în decurs de trei luni Parlamentul nu adoptă nicio lege, șeful statului poate decide dizolvarea acestuia și anunța alegeri parlamentare anticipate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md