20:44:31 16.07.2020
 
Stiri

Premierul Chicu, AGRESIV la adresa opoziției: „Obiectivul lor e să-i lase pe moldoveni fără de stat”

Actualitate 01.06.2020 09:28 Vizualizări2053 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu, AGRESIV la adresa opoziției: „Obiectivul lor e să-i lase pe moldoveni fără de stat” Captură privesc.eu


Premierul Ion Chicu a lansat un nou atac la adresa opoziției, care critică actuala guvernare pentru gestionarea proastă a crizelor cauzate de pandemia de COVID-19 și lipsă de viziune. Astfel, premierul a acuzat repetat opoziția că a sabotat împrumutul de la ruși, iar prin această acțiune ar urmări obiectivul „de a lăsa moldovenii fără stat”. Totodată, premierul Chicu susține că și prin intermediul proiectului legii cu privire la organizațiile necomerciale, în redacția actuală, R. Moldova își va „pierde independența”.

„Am discutat săptămâna trecută cu Comisia Europeană în privința condiționalităților asistenței macrofinanciare suplimentare de 100 de milioane de euro. Sunt cinci blocuri de condiționalități pe care le-am agreat. Suntem gata să semnăm un memorandum de înțelegere, în speranța că UE va aloca acest credit de 100 de milioane, în două tranșe. Nu renunțăm nici la creditul rusesc. Vedem că s-au agitat cei care, chipurile, lucrează pentru R. Moldova, dar de fapt lucrează în detrimentul poporului R. Moldova. Creditul rusesc și acordul semnat de Guvern este în interesul R. Moldova, în condiții convenabile. Iresponsabilii din Parlament, aceștia care nu pot o zi ca să nu fie la putere, au adus un prejudiciu enorm R. Moldova. Au dinamitat acest credit, e vorba de 4,2 miliarde de lei. Toată grija acestor iresponsabili este ca în R. Moldova să fie cât mai rău, pentru că aceasta e cea mai ușoară cale de a distruge un stat.

Obiectivul lor este de a-i lăsa pe moldoveni fără de stat. Noi nu vom renunța la eforturile noastre de a identifica resurse suplimentare de finanțare a deficitului bugetar”, a declarat astăzi Ion Chicu, după ședința tradițională cu președintele Igor Dodon. La această ședință nu a participat spicherul Zinaida Greceanîi, deoarece Parlamentul este în carantină.

De asemenea, Ion Chicu a atacat opoziția și în contextul proiectului de lege privind ONG-urile, care se numără printre condiționalitățile UE pentru a debursa 30 de milioane de euro.

„Noi nu suntem împotriva acestei legi, dar numai nu în redacția actuală. Aceasta nu este acceptabilă așa cum e în această redacție. Prin intermediul acestei legi, R. Moldova își va pierde independența. R. Moldova trebuie să dețină controlul tuturor activităților și sper că Parlamentul va ține cont de amendamentele propuse la acest proiect de lege. Ceea ce face opoziția este o încercare de a lichida statul R. Moldova. Orice moldovean nu ar trebui să se împace cu o asemenea abordare”, a mai adăugat prim-ministrul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Petru 01.06.2020 12:18

Europa trebuie sa opreasca pe o perioada de timp ajutorul financiar si las Chicu sa se apuce de lucru cu economia tarii care a adus-o Dodon la zero.Sa vedem cit timp se vaa mentine la putere fara banii europeni.

Vasile 01.06.2020 21:06

Vorba lui Lapusneanu,-Daca voi nu ma verti,va vreau eu! Samarul nicidecum nu cade de pe magar. Ure hrechele atarnate il sprigina cate OLEACA.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Niște canalii

11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md