02:02:35 27.02.2024
Stiri

UPDATE // O nouă PANĂ DE CURENT masivă în R. Moldova: Cauza deconectării, anunțată de principalul furnizor de energie electrică

Actualitate 23.11.2022 14:32 Vizualizări7968 Autor: Ziarul National
UPDATE // O nouă PANĂ DE CURENT masivă în R. Moldova: Cauza deconectării, anunțată de principalul furnizor de energie electrică


R. Moldova a rămas în beznă astăzi timp de mai bine de o oră, începând cu 14.23, după un nou raid de rachete rusești lansate asupra Ucrainei, în ziua în care Parlamentul European a declarat Federația Rusă drept stat sponsor al terorismului

UPDATE //
Pana de curent electric din Republica Moldova a fost cauzată de bombardamentele asupra infrastructurii energetice din principalele orașe din Ucraina și urmare a efectului domino asupra sistemului energetic moldovenesc, ecplică SA „Energocom”.

„Din februarie 2022, Republica Moldova și Ucraina formează un bloc comun care a aderat la rețeaua europeană ENTSO-E. Acest lucru explică faptul că, deși majoritatea curentului în aceste zile este procurat din România, evoluțiile din Ucraina au consecințe asupra sistemului energetic al Republicii Moldova. Î.S. Moldelectrica lucrează la reconectarea tuturor liniilor pentru a asigura aprovizionarea cu energie electrică a consumatorilor”, se arată într-un mesaj al „Energocom”.


UPDATE //
Ministerul Aafacerilor Interne informează că punctele de trecere a frontierei de stat sunt funcționale: ,,Acestea nu au avut întreruperi datorită surselor alternative de alimentare cu energie electrică".

Potrivit MAI, către ora 16.00 a început reconectarea raioanelor, parțial fiind deja conectate Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni și Ștefan-Vodă.

UPDATE //
Unele sectoare din Chișinău au fost reconectate la energie electrică în jurul orei 15.45, dar în capitală se circulă în continuare cu dificultate, pe străzi formându-se ambuteiaje kilometrice.


UPDATE // Aṣa-zisul minister de interne de la Tiraspol anunṭă că nu există energie electrică nici în Transnistria.UPDATE // Compania Orange: ,,Din cauza deconectărilor masive de energie electrică la nivel naţional din această după amiază, care au început estimativ în jurul orei 14:20, 23 noiembrie 2022, vă informăm că sunt afectate apelurile prin 4G (VoLTE). Pentru a putea efectua apeluri, vă sugerăm să dezactivaţi această opţiune din setările telefonului".UPDATE //
„Premier Energy Distribution” SA informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23, s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc.

Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

,,Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică", arată cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova într-un comunicat de presă.UPDATE //
R. Moldova a rămas fără energie electrică, după ce la Centrala termoelectrică sud-ucraineană, din cauza atacului cu rachete, au ieșit din funcție toate blocurile de producere.

Regiunea Odesa este fără energie electrică, scriu canalele de Telegram.


UPDATE //
Poliția de Frontieră informează că, din cauza penei de curent, subdiviziunile se alimentează de la generatoarele de energie electrică.

,,La frontieră, programul de lucru nu a fost întrerupt, lucrăm în regim obișnuit", arată Poliţia de Frontieră.R. Moldova este în beznă la această oră. Mai multe localități, dar şi capitala, au rămas fără curent electric.

,,Dragi cetățeni, azi avem repetarea situației din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp", a comunicat vicepremierul Andrei Spînu.

Din cauza lipsei de curent, în multe regiuni ale R. Moldova a dispărut semnalul de telefonie mobilă și legătura la internet.

De asemenea, la această oră nu circulă niciun troleibuz în Chișinău, iar în oraș se circulă cu dificultate, din cauză că nu funcționează semafoarele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md