21:26:19 16.05.2021
 
Stiri

Maia Sandu cere realizarea de URGENȚĂ a proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. „Dependența energetică dintr-o singură sursă a fost exploatată de POLITICIENII corupți”

Actualitate 30.04.2021 19:50 Vizualizări12804 Autor: Ziarul National
Maia Sandu cere realizarea de URGENȚĂ a proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. „Dependența energetică dintr-o singură sursă a fost exploatată de POLITICIENII corupți”


Președintele Maia Sandu a solicitat instituțiilor responsabile să realizeze de urgență proiectul de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România, pentru ca R. Moldova să nu mai fie dependentă de energia electrică dintr-o singură sursă. Mai mult, R. Moldova a accesat un împrumut în 2017 pentru realizarea proiectului, iar acum plătește dobânzi pentru deservirea acestuia.

„Am avut astăzi o ședință de lucru privind realizarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. Pentru R. Moldova, acesta este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare. Timp de trei decenii, această dependență energetică a fost exploatată de politicienii corupți, care au furat consumatorii de energie prin diverse scheme și a pus în pericol securitatea energetică a țării”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a solicitat de la instituțiile responsabile - ministerele Economiei și Finanțelor, Cancelaria de Stat, ÎS „Moldelectrica” - explicații în legătură cu tergiversarea proiectului.

„Potrivit foii de parcurs privind interconectarea energetică, aprobată de Guvern în 2015, stația electrică „back-to-back” de la Vulcănești și linia electrică Vulcănești-Chișinău urmau să fie date în exploatare în 2019. Iată că suntem în 2021, iar lucrările nici nu au început. În plus, pentru că Parlamentul a ratificat acordurile de împrumut pentru finanțarea proiectului încă în 2017, statul achită dobânzi pentru deservirea acestor împrumuturi. Sunt tergiversări care ne costă mult prea scump.

Am cerut să fie întreprinse toate măsurile pentru a soluționa problemele ce stau în calea implementării proiectului, pentru a nu admite alte întârzieri. Instituția prezidențială va monitoriza strâns modul în care se realizează acest proiect foarte important”, a conchis Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md