00:19:34 12.08.2022
Stiri

CRIZĂ // Parlamentul a decis să DECONECTEZE de la căldură circa 9 000 de metri pătrați pentru a face economii considerabile

Actualitate 13.01.2022 19:14 Vizualizări4407 Autor: Ziarul National
CRIZĂ // Parlamentul a decis să DECONECTEZE de la căldură circa 9 000 de metri pătrați pentru a face economii considerabile


Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a decis deconectarea aproape integrală de la agentul termic a încăperilor clădirii garajului, cu o suprafață totală de circa nouă mii de metri pătrați.

Decizia a fost luată pentru a raționaliza consumul resurselor energetice și a reduce considerabil cheltuielile.

„Instalațiile de încălzire a celorlalte edificii ale Parlamentului sunt monitorizate și ajustate în permanență. În zilele de odihnă și de sărbători acestea sunt programate la temperaturi minime, iar unele dintre ele sunt deconectate complet. Și instalațiile alternative de asigurare cu agent termic sunt deconectate în zilele de odihnă și de sărbători”, se arată într-un comunicat de presă al Legislativului.

Consumul de gaze naturale la cazangeria autonomă care alimentează clădirea de bază a instituției este monitorizat continuu și ajustat în funcție de temperatura aerului de afară.

Comisia Situații Excepționale (CSE), întrunită în această săptămână, a recomandat instituțiilor publice să întreprindă măsuri pentru a raționaliza consumul de gaz și energie electrică, după majorarea cu 200 de dolari a tarifului la gazele naturale în ianuarie, până la circa 650 de dolari pentru mia de metri cubi.

Totodată, gigantul rus „Gazprom” a amenințat R. Moldova cu sistarea gazelor naturale, în cazul în care plata pentru gaze nu se va face în avans, în conformitate cu contractul semnat la finele lunii octombrie 2021.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md