05:20:58 03.12.2021
Stiri

Fugarul londonez Platon, „AVOCATUL” lui Stoianoglo: Lilian Carp, ATACAT de cel supranumit raiderul nr. 1 în CSI, după ce l-a acuzat pe procurorul general că ar fi facilitat spălarea a MILIARDE de dolari prin sistemul bancar

Actualitate 05.10.2021 11:58 Vizualizări10421 Autor: Ziarul National
Fugarul londonez Platon, „AVOCATUL” lui Stoianoglo: Lilian Carp, ATACAT de cel supranumit raiderul nr. 1 în CSI, după ce l-a acuzat pe procurorul general că ar fi facilitat spălarea a MILIARDE de dolari prin sistemul bancar


Fugarul Veaceslav Platon a lansat un atac fără precedent la adresa deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, după ce ultimul a depus un denunț penal împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la presupusa implicare a sa în facilitarea spălătoriei rusești de miliarde de dolari prin intermediul instituțiilor din R. Moldova. Atacul lui Platon s-a produs în momentul în care Lilian Carp a prezentat membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) dovezi care ar demonstra implicarea lui Stoianoglo în „Laundromat”, prin modificarea cadrului legal.

Potrivit lui Platon, Lilian Carp ar fi „conserva lui Plahotniuc”, iar din acest motiv acesta ar bate în Alexandr Stoianoglo.

Citește și: Procurorul GENERAL, acuzat de CORUPERE pasivă și abuz în serviciu. Acțiunile sale ar fi facilitat spălarea a MILIARDE de dolari prin sistemul bancar. Denunțul PENAL a ajuns pe masa membrilor CSP

„Anume el a promovat în interiorul Partidului Liberal necesitatea unei coaliții cu Plahotniuc în 2016. Rolul acestuia în convingerea PL de a face o coaliție cu Plahotniuc a fost crucial. Deja în 2019, atunci când era nevoie de o coaliție cu socialiștii pentru înlăturarea lui Plahotniuc de la putere, el s-a opus categoric. Reiese că, în 2016, Liliancic l-a ajutat pe Plahiș să ajungă la putere, iar deja în 2019 îl ajuta să rămână acolo”, a scris Platon pe Facebook.

Citește și: Președinta CSP riscă să fie DEMISĂ. Aceasta ar obstrucționa examinarea sesizării deputatului Lilian Carp cu privire la „pretinse acțiuni ILEGALE comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”

În același context, Platon spune că Stoianoglo ar fi principalul dușman al lui Plahotniuc, iar din acest motiv Carp ar vrea cel mai mult demiterea acestuia.

Citește și: LIVE VIDEO // Președinta CSP a încercat să-l SALVEZE pe Stoianoglo? Tentativă de a ÎMPIEDICA participarea unui membru al CSP la ședința de astăzi, în cadrul căreia urmează să fie examinate presupusele INFRACȚIUNI comise de Stoianoglo

„Eroul nostru plin de patos și moralitate încearcă să-l înlăture din funcție pe principalul dușman al lui Plahotniuc - procurorul general. Dacă așa va merge și în continuare, atunci în curând însăși Plahotniuc va trece testul de integritate al Maiei Sandu și va fi numit în fruntea vreunei comisii anticorupție. Doamnă Sandu, aveți în cercul dvs apropiat, dacă nu un neghiob, atunci un ticălos”, a mai adăugat Platon.

Lilian Carp nu a răspuns, deocamdată, la acuzațiile lui Platon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md