19:36:49 26.09.2020
 
Stiri

FOTO // Soția liderului SEPARATIST de la Tiraspol ar avea cetățenia României: „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură și lupta pentru „eliberarea de sub români”, liderii își fac cetățenie și acte românești”

Social 10.02.2020 17:25 Vizualizări10480 Autor: Ziarul National
FOTO // Soția liderului SEPARATIST de la Tiraspol ar avea cetățenia României: „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură și lupta pentru „eliberarea de sub români”, liderii își fac cetățenie și acte românești”
Igor Dodon, alături de Vadim Krasnoselski și soția acestuia, Svetlana


Soția liderului separatist de la Tiraspol, Svetlana Crasnoselscaia, ar avea cetățenia României. Cel puțin, așa susține președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi. Acesta a publicat și un document al Autorității Naționale pentru Cetățenie, care ar indica că Svetlana Crasnoselscaia ar fi obținut cetățenia României încă în anul 2013.

„Aceasta este Svetlana Crasnoselscaia, soția lui Vadim Crasnoselschi, așa-numitul președinte al Transnistriei (republica moldovenească nistreană, separatistă și nerecunoscută). Dumneaei are cetățenie română și a depus jurământ de credință patriei – România”, spune acesta.

Bilețchi subliniază că, deși atacă România, așa-zișii lideri transnistreni profită și „trăiesc europenește: „În timp ce prorușii se zbat cu spume la gură pentru „independența Transnistriei” și lupta pentru „eliberarea de sub români”, liderii își fac cetățenie și acte românești. Trăiesc bine și europenește. România este rea și criticată doar pentru proștii care cred și le urmează propaganda, în rest fiecare trage ce poate și pupă drapelul României și depune jurământ de credință patriei”.

Amintim că, în ultima perioadă, procesul de redobândire a cetățeniei române a fost blocat. Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul de la Bucureşti, Ana Guțu, a menționat că acest proces a fost blocat din cauza unor rețele criminale, care s-au dezvoltat pe această filieră. „Am discutat cu ministrul justiției Cătălin Predoiu în ultima ședință de Guvern și dumnealui mi-a spus că actualmente există o situație neplăcută legată de rețelele criminale, care s-au dezvoltat pe filiera redobândirii cetățeniei. Și mă refer la dosarele de solicitare a cetățeniei care vin, de exemplu, din partea a circa 350 de mii de cetățeni din Rusia și Ucraina, care printr-o minune au găsit acte de naștere pe teritoriul României Mari și acum solicită cetățenia română.

Din cauza aceasta s-a blocat procesul, fiind că trebuie să se lămurească organele judiciare ce e cu aceste dosare, dar blocajul din Comisia pentru cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie a fost deblocat, mi-a spus ministrul Predoiu, și deja au și fost publicate mai multe hotărâri de acordare a cetățeniei române”, a declarat săptămâna trecută Ana Guțu.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!


vasile 10.02.2020 19:56

Vreau sa-i zic lui Ana Gutu ca in luna decembrie 18-19-20,am mers trei zile la Iasi pentru a-mi renoi buletinul si nici cum nu apucam sami optin numar M din cele ce se puneau cate 15sau20pe zi. Tot timpul erau aceleasi mutre scarboase cu noi clienti adusi ca pe oi in sala. La aparat de extragerea numerelor din primul minut era golit de catre jandarmii de ordine si dste la clientii vare eraubine instruiti unde sa se opreasca ca jandarmii sa le ofere bunatatea,pana la urma m,am strcurat si eu dupa ce am prins firul cum trebue de procedat.

Nicolae 10.02.2020 23:26

Nu a facut nici o declaratie impotriva Romaniei aceasta doamna sau cel putin nici una publica in trecut sau acum. Daca este etnic roman este ok zic eu. Problema este ca s-a dat cetatenie la aia de la socialisti care au website contra RO cu moldovenii si chestii d'astea. Si ca ei la altii unii nici romaneste nu stiu a rosti iar unii din ei care o mai rup un pic zic ca vorbesc moldovineste. Aci sunt bubele adevarate. Doamna asta ii inofensiva si poate fi romanca ok cred. Intrebati-o ce limba vorbeste daca-i romana sau maldavineasca (probabil este a 2-a dupa rusa dar asta este ok atata timp ca nu se numeste maldavineasca ci romana ca aci incepe politika)

Solon 11.02.2020 15:03

Nicolae scrie rezonabil. Probabil că SC este o conatională cu intentii serioase. Unde a greşit ea. Atunci cand sa- măritat sau a dorit să obţină cetăţenia strămoşilor ei. Poate că e un caz pozitiv când soţia unui lider separatist doreşte să fie împreună cu Neamul strămoşesc. De unde atîta ură faţă d ecei rătăciţi. Ce spune scpitura despre fii RĂTĂCIŢI.. Mi se pare că unii ,,zişi unionişti, alimentează ura aici şi peste Prut. Dacă SC nu a greşit cu nimic în faţa statului român, atunci cine ar avea acest drept de a i-o retrage. Doar că e soţia unui separatist ???!!! Poate că soţul ei nici nu a ştiut ce acte are soţia...

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md