14:23:49 30.05.2020
 
Stiri

Dodon mai organizează o întâlnire cu liderii formaţiunilor care au acces în Parlament. Vrea să-i pună faţă în faţă pe Vlad Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Năstase şi Zinaida Grecianîi

Politică 26.03.2019 17:44 Vizualizări1581 Autor: Ziarul National
Dodon mai organizează o întâlnire cu liderii formaţiunilor care au acces în Parlament. Vrea să-i pună faţă în faţă pe Vlad Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Năstase şi Zinaida Grecianîi


Preşedintele Idor Dodon intenţionează să organizeze o nouă rundă de consultări cu liderii formaţiunilor care au acces în Parlament. De data aceasta, şeful statului vrea ca la aceeaşi masă să stea Vlad Plahotniuc, Maia Sandu, Andrei Năstase şi Zinaida Grecianîi.

„Astăzi se împlinesc exact 30 de zile din data alegerilor parlamentare. Deci a trecut destul de mult timp și am considerat necesar să discutăm cu liderii principalelor formațiuni parlamentare perspectivele de mai departe ale Parlamentului nou-ales.

Am constatat împreună că prima lună după alegerile din 24 februarie a fost marcată de un blocaj politic sever, de lipsă de negocieri și chiar de lipsă de dialog între partide, iar acest blocaj se datorează în mare măsură neîncrederii reciproce care s-a înrădăcinat între formațiunile politice, în special între fostele partide de opoziție și fosta guvernare.

Totodată, astăzi majoritatea liderilor implicați în discuții au admis necesitatea clarificării situației politice pentru cetățeni și mai ales necesitatea de a se ajunge la o decizie finală în privința viitoarei guvernări, care să se ocupe de problemele socio-economice din țară, care se tot acumulează.

E adevărat, am observat că unele echipe au manifestat mai multă deschide în privința dialogului și negocierilor, altele mai puțină.

Dar, dincolo de flexibilitatea sau rigiditatea unor sau altor formațiuni, consider că discuțiile de astăzi la Președinție au fost utile, au catalizat procesele politice și vor grăbi esențial luarea unei decizii finale – fie că vor începe negocierile la modul serios și va fi formată o nouă majoritate parlamentară, apoi un nou Guvern, fie că, din contra, partidele vor declara deschis că preferă să meargă în alegeri anticipate, cu asumarea consecințelor și într-un caz, și în altul.

Eu cred că în prima jumătate a lunii aprilie se va face o claritate în acest sens, fiindcă mai mult nu se poate de așteptat și de tolerat acest blocaj. Și mizez mult pe maturitatea politică a liderilor parlamentari, mizez pe responsabilitatea lor față de propriii alegători, cărora le-au făcut atîtea promisiuni în alegeri.

Pentru a valorifica ziua politică de astăzi, am decis să continuăm aceste discuții, însă într-un format care să faciliteze într-o și mai mare măsură dialogul între formațiunii.

De aceea, invit toți liderii cu care am discutat astăzi la o nouă întrunire, de această dată comună, care va avea loc săptămîna viitoare, pe 2 aprilie, marți, la ora 12.00, tot în această clădire a Reședinței de Stat.

Deci îi învit pe liderii Zinaida Greceanîi, Vlad Plahotniuc, Maia Sandu și Andrei Năstaste, cu câte unul-doi însoțitori fiecare, pentru un dialog comun, care să ne apropie de o decizie politică mult așteptată de toți cetățenii Republicii Moldova", a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Polilogu 26.03.2019 18:49

Vicleană capcană întinde DODON ! Exact momentele când tensiunile electorale din Ukraina vor ajunge la apogeu ! Clar ca lumina zilei că mizează pe așa ceva si pe o dezbinare maximă a fronturilor politice. Totul a fost previzibil, doar electoratul cu mintile sucite spre toate azimuturile nu a reusit să discearnă lucrurile. VECHILE ”SPERANTE” ale statalismului molotovean actionează si acum la intregul edificiul statal încropit de 28 de ani. În plus a apărut la suprafață un element nou, imperceptibil până acum :corelarea ”sperantei de statalism merge spre UKRAINA ! CURIOS , chiar dacă vag pentru multi ! Iar asa ceva complică si mai mult lucrurile in ÎNTREAGA ZONĂ !

realist 26.03.2019 19:20

Maia si Nastase s-au comportat porceste. Inteleg ca nu-l stimeaza pe Dodon, dar trebuie sa respecte functia de presedinte si sa se salute

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md