03:15:55 21.07.2018
 
Stiri

Dodon AMENINȚĂ că va împiedica guvernarea să modifice Constituția

Politică 11.12.2017 12:01 Vizualizări4586 Autor: Ziarul National
Dodon AMENINȚĂ că va împiedica guvernarea să modifice Constituția

„Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale confirmă încă o dată faptul că această instituţie nu este la straja Constituţiei, ci a intereselor guvernării. CC a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie, chiar dacă art. 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic”, în alin 2., prevede că „nicio ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie”. Așa a comentat șeful statului Igor Dodon avizul pozitiv al Curții Constituționale privind introducerea noțiunii de integrare europeană în Legea Supremă.

Citește și: VIDEO // Curtea Constituțională a avizat POZITIV proiectul de lege prin care noțiunea de INTEGRARE EUROPEANĂ să fie inclusă în Constituție

De asemenea, în opinia președintelui, CC a neglijat totalmente şi art. 2 din Legea Supremă „Suveranitatea şi puterea de stat”, care, în alin. 2, prevede: „Nicio persoană particulară, nicio parte din popor, niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formațiune obștească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului”.

„În cazul de faţă, partidul de guvernământ încearcă să folosească puterea în numele interesului propriu. În această situaţie, normal ar fi fost ca să fie organizat un referendum naţional, numai poporul este în drept să decidă în chestiuni atât de importante cum ar fi introducerea integrării europene ca normă în Constituţie”, a subliniat acesta.

În același context, Dodon a reiterat că va face tot posibilul că această modificare a Constituției să nu intre în vigoare. „Această inițiativă, conform legislației, poate fi votată doar după 6 luni și voi face tot posibilul să nu se ajungă la adoptarea acesteia în de către Parlament legislatura actuală”, a conchis oficialul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante
Top stiri

SlavaS 11.12.2017 12:09

"likbez" pentru pretinsul președinte al tuturor... IDEOLOGÍE, ideologii, s. f. Totalitatea ideilor și concepțiilor filosofice, morale, religioase etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă. ♦ P. restr. Totalitatea ideilor și concepțiilor care constituie partea teoretică a unui curent, a unui sistem etc. ♦ Știință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al legilor și al originii lor. [Pr.: -de-o-] – Din fr. idéologie.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.07.2018 09:29 Nicolae Negru Oligarhia pre limba ei piere, iar Dod...

16.07.2018 09:25 Nicolae Negru Cine și de ce l-a împușcat pe Teo Țăranu

13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md