00:43:56 24.06.2024
Stiri

DOC Dodon a semnat decretul de RETRAGERE a cetățeniei lui Traian Băsescu

Politică 03.01.2017 16:12 Vizualizări5014 Autor: Ziarul National
DOC Dodon a semnat decretul de RETRAGERE a cetățeniei lui Traian Băsescu


Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind retragerea cetăţeniei R. Moldova lui Traian Băsescu, dar nu și a soției acestuia, Maria Băsescu.

„Astăzi a avut loc ședința Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lângă preşedintele Republicii Moldova. Au fost examinate detaliat condițiile legale de acordare a cetățeniei dlui Băsescu. Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc.

Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova. Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei R. Moldova lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmăririi penale. Prin retragerea cetăţeniei Republicii Moldova domnului Traian Băsescu, voi repara încălcarea legii, comisă de fostul preşedinte.

Respectul față de Republica Moldova, față de poporul nostru, față de istoria noastră de secole, față de suveranitatea și independența noastră va fi în continuare o preocupare de bază pe parcursul mandatului oferit de popor. Și oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii”, susține Igor Dodon.

Amintim că cetățenia R. Moldova i-a fost acordată fostului președinte al României de către ex-președintele Nicolae Timofti, în toamna anului trecut. Anterior, Băsescu a sugerat că-l va da în judecată pe Dodon, dacă îi va fi retrasă cetățenia moldovenească.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md