01:22:18 04.06.2020
 
Stiri

Dodon a făcut BILANȚUL primei luni de guvernare „ACUM” - PSRM

Politică 08.07.2019 20:26 Vizualizări1816 Autor: Ziarul National
Dodon a făcut BILANȚUL primei luni de guvernare „ACUM” - PSRM Facebook


Președintele Igor Dodon a făcut un bilanț provizoriu al primei luni de guvernare „ACUM” – PSRM. Şeful statului crede că s-au reușit multe lucruri, dar „revenirea la starea normală de lucruri într-o țară este un proces dificil, fapt demonstrat de experiența mai multor state”.

„A trecut exact o lună de la crearea majorității parlamentare în urma alegerilor din 24 februarie și instituirea unui nou guvern în R. Moldova. Noua majoritate parlamentară acționează cu pași hotărâți pentru a readuce R. Moldova pe făgașul democrației și dezvoltării social-economice. Am purces cu toată determinarea la purificarea sistemului public de funcționarii compromiși, inclusiv cei de la Curtea Constituțională, CEC, alte structuri determinante pentru buna funcționare a unui stat democratic. Avem primele rezultate în stoparea mai multor acte de corupție și de contrabandă, restabilim politica externă echilibrată, construind relații corecte și pragmatice cu principalii parteneri ai țării noastre”, a menționat Dodon.

Potrivit șefului statului, majoritatea „ACUM” – PSRM reușește să combine activitățile de demolare a sistemului vechi, cu acțiunile de edificare a statului de drept și celor menite să asigure dezvoltarea economică și socială a republicii.

„Guvernul și majoritatea parlamentară sunt focusate pe asigurarea sustenabilității financiare a țării, au ca prioritate achitarea salariilor și plăților sociale. Am restabilit dialogul cu partenerii de dezvoltare a țării, astfel ca R. Moldova să poată beneficia de suportul financiar suspendat în urma acțiunilor politice iresponsabile ale fostei guvernări. Avem drept obiectiv ca „schemele vechi” de corupție să nu facă loc altora noi, or, să nu călcăm pe grebla pe care s-a călcat de fiecare dată când s-au schimbat guvernările”, a subliniat acesta.

Oficialul dă asigurări că procesul de „demontare a oligarhiei este ireversibil”. „Actuala coaliție guvernamentală a reușit o bună parte din acțiunile pe care ni le-am propus. Revenirea la starea normală de lucruri într-o țară este un proces dificil, fapt demonstrat de experiența mai multor state. Am reușit multe, avem de făcut și mai multe, dar un singur lucru trebuie să fie clar pentru toți – procesul demontării oligarhiei în R. Moldova este ireversibil. Astăzi, ca niciodată de la 1991 încoace, s-a reușit consolidarea societății în jurul ideii nobile de a scoate țara din ghearele mafiei și corupției, de a oferi cetățenilor încă o șansă de a crede în viitorul țării noastre.

Suntem convinși că doar prin conjugarea eforturilor comune în beneficiul R. Moldova - vom reuși! Împreună cu colegii din Parlament și Guvern suntem conștienți de acest lucru și nu vom admite ratarea acestei misiuni nobile”, a conchis Igor Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

timofei 08.07.2019 20:54

TRĂDĂTORII!!!!!!!!!!

Aurel 08.07.2019 21:09

Dodon a preluat puterea la SIS SPP, urmează la PG a mai luat ministerul apărării și vice-premierul pentru reîntegrare, toate instituțiile de forță aparțin PSRM-ului adică Kremlinului, concluzia, Dodon e fericit, țara e vîndută rușilor

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md