01:54:06 24.01.2018
Stiri

Dodon a ales DATA DE 13 pentru a-i declara RĂZBOI liderului PD: „Plahotniuc vrea să DEMOLEZE instituția prezidențială”

Politică 13.09.2017 13:08 Vizualizări8052 Autor: Ziarul National
Dodon a ales DATA DE 13 pentru a-i declara RĂZBOI liderului PD: „Plahotniuc vrea să DEMOLEZE instituția prezidențială”

Șeful statului Igor Dodon susține că actuala guvernare, în frunte cu Vlad Plahotniuc, intenționează să „demoleze” instituția prezidențială și asta pentru că ar fi unica ce nu este controlată de liderul Partidului Democrat (PD). Mai mult, Dodon spune că „revolta populară sau revoluția” e ultima soluție pentru a opri această guvernare și nu exclude că, pe viitor, nu va promulga nicio lege adoptată de actuala majoritate parlamentară.

„Președintelui Parlamentului Andrian Candu și premierului Pavel Filip le place să spună că-și doresc o conlucrare eficientă cu Președinția, dar tot ce fac ei e să demoleze această instituție. Plahotniuc vrea să demoleze unica instituție de stat pe care nu o controlează. A decis să o excludă pentru ca nimeni să nu-i mai încurce să facă ce-i spun europenii și americanii. Voi, ce, așteptați să vin cu pocloane la voi? Nu se va întâmpla asta. Aliatul meu este poporul”, a declarat astăzi Dodon în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Igor Dodon este REDUS LA TĂCERE de Vlad Plahotniuc. PD anunță că va fi MODIFICATĂ Constituția, iar șeful statului va fi OBLIGAT să se conformeze


De asemenea, președintele a spus că nu va promulga nicio lege respinsă anterior, chiar dacă majoritatea parlamentară le va vota repetat în cadrul unei ședințe speciale a Parlamentului. „Spuneți mai bine că vreți să dați afară de la lucru toți pensionarii. Iată ce proiect de lege nu am promulgat. Și sindicatele au fost împotriva acestui proiect. Dacă e să ne referim la reforma Academiei de Științe a Moldovei, atunci e vorba de lichidarea acestei instituții. Se încearcă distrugerea sistemului de acreditare. Există riscul ca diplomele să nu mai fie recunoscute peste hotare. Legea privind tichetele de masă nu e altceva decât promovarea evaziunii fiscale. Eu deja știu și firma care se va ocupa de asta. Comisia lor parlamentară a dat aviz negativ acestei legi. Mai e și legea cu privire la energetică. Ei vor s-o revoteze pentru a oferi salarii de sute de mii de lei regulatorului”, a spus Dodon.

Președintele a mai adăugat că „revolta populară și revoluția” sunt ultima soluție, însă până atunci examinează posibilitatea să nu mai promulge nicio lege adoptată de Parlament. „Nu exclud că nu vom mai promulga nicio lege. Nu exclud că vom recurge și la alte lucruri. Nu voi promulga legile menționate, chiar dacă există decizia Curții Constituționale, care este o filială a PD și a lui Plahotniuc”.

Sursa citată a subliniat că nu va admite ca în Constituție să fie stipulat că orientarea strategică a R. Moldova este spre spațiul valoric european. „Vom bloca această inițiativă prin toate pârghiile. Dacă vor insista, atunci voi iniția un referendum privind vectorul de dezvoltare și putem anticipa cum vor vota oamenii”, a mai avertizat Dodon.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Oleg 13.09.2017 13:52

Plahotniuc ii dovedeste lui Dodon ca in data ce RM adera la UE, socialisti isi vor cauta de lucru!

Adevarul 13.09.2017 14:05

Daca e adevarat atunci are toata sustinerea mea, deoarece tu si cu aliatii tai alt de Sandu, Nastase si Usatii sunteti o piedica pentru parcursul european al tarii

Ion Guzun 13.09.2017 14:30

Spectacol binedirijat cu „revoluția” pentru a rupe simpatizanți de la PAS și PPDA...

Iulian 13.09.2017 15:32

Toate problemele cu Dodon nici nu erau sa existe daca Platforma DA, PAS si PN nu-l ajutau cu protestele comune.

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md