04:02:16 16.07.2018
 
Stiri

(DOC) // Denunțul PENAL al Maiei Sandu împotriva lui Igor Dodon a fost RESPINS de PG

Politică 21.09.2017 15:33 Vizualizări3803 Autor: Ziarul National
(DOC) // Denunțul PENAL al Maiei Sandu împotriva lui Igor Dodon a fost RESPINS de PG

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, a primit răspuns din partea Procuraturii Generale, după ce la finele lunii august curent formațiunea a făcut un denunț penal împotriva șefului statului Igor Dodon. În răspunsul lor, procurorii spun că nu pot să-l tragă la răspundere pe Igor Dodon pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului, mai ales că acesta se bucură de imunitate.

Cei de la PAS au enumerat în denunțul lor împotriva lui Dodon mai mult de zece acțiuni ale șefului statului, care sunt atribuite la două infracțiuni: trădare de patrie (art.337 Cod penal) și ațâţare a vrajbei, diferenţierii sau dezbinării naţionale, etnice, rasiale sau religioase (art.346 Cod penal).

Printre acțiunile reprobabile ale lui Dodon, în denunț au fost incluse participarea la „sărbătorirea zilei constituirii Găgăuziei”, felicitarea liderului autoproclamatei „republici moldovenești nistrene” Vadim Krasnoselskii cu „o victorie convingătoare”, intenția de a decora „militarii transnistreni şi pacificatorii ruşi”, dorința de participare la evenimentele legate de 25 de ani de la prezența „trupelor de pace la Nistru” etc.

„Faptele enunțate în petiție relevă exprimarea de idei, atitudini și opinii, redate de președintele Igor Dodon în exercitarea mandatului constituțional. Participarea președintelui la festivitatea din Comrat de principiu nu poate fi interpretată ca acțiune ce atentează la inviolabilitatea teritorială a R. Moldova. Doar încălcările grave, precum cele care pun în pericol real pluralismul politic sau principiile democratice fundamentale ar putea justifica ingerința autorităților publice. În această ordine de idei, nu pot fi examinate sub aspect penal nici declarațiile publice făcute de președintele R. Moldova, atât timp cât nu afectează în nici un fel libertatea de exprimare, la fel cum nu pot fi cercetate nici intențiile acestuia de a efectua careva acțiuni în exercitarea mandatului”, se arată în răspunsul Procuraturii Generale.

Maia Sandu nu a fost mulțumită de răspuns. „Procuratura îi sare în apărare cetăţeanului Igor Dodon şi nu găseşte nimic incriminatoriu în activitatea acestuia. Este foarte grav că procuratura legitimează astfel acțiunile antipopulare și antinaționale ale lui Dodon”, a scris politiciana pe o rețea de socializare.Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!


Stiri relevante

Dragos 21.09.2017 18:12

Asta e! Profuratura Generala, ca si mega-oaie dodoloaie, cadana lui plahoit, se afla sub pulpana pizdilicului plahoit. Toti sunt conjuncturisti, conspirationisti, toti de-o baba bolsevica. Animale ciumate! Or animalele se apara in haita...in Rep.Medievala.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.07.2018 09:26 Nicolae Negru Cine pune sare pe „rana” Rusiei și de...

09.07.2018 09:16 Nicolae Negru Plahotniuc strâns cu ușa, Dodon ascuns

06.07.2018 09:19 Nicolae Negru Implacabila rezoluție a Parlamentului...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md