01:18:35 05.12.2021
Stiri

Directorul general al „Termoelectrica”, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită. Veaceslav Eni, care a lucrat toată viața la stat și deține un adevărat IMPERIU imobiliar, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit

Actualitate 24.11.2021 18:44 Vizualizări1982 Autor: Vitalie Hadei
Directorul general al „Termoelectrica”, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită. Veaceslav Eni, care a lucrat toată viața la stat și deține un adevărat IMPERIU imobiliar, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit


Directorul general al „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Procuratura Anticorupție l-a recunoscut și audiat pe Eni în calitate de bănuit.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada 2015 - noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, prin intermediul unor terți, au depășit cu 3 849 796 de lei veniturile înregistrate.

Citește și: DOC // Directorul general de la „Termoelectrica”, care a lucrat toată viața la stat, deține un IMPERIU IMOBILIAR de invidiat. Acesta e acuzat că ar fi perceput comisioane ilegale de antreprenori. Cum RĂSPUNDE Eni la aceste învinuiri

La fel, în perioada 2015 - noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și două mobile în valoare de circa 6 602 988 de milioane de lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca „Hyundai Tucson”, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 de lei.

Totodată, procurorii anticorupție desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul SA „Termoelectrica” în perioada anilor 2019 - 2021.

De menționat că Guvernul R. Moldova a fost nevoit să-și asume plata a 1,4 miliarde de lei către „Gazprom”, după ce unele întreprinderi, inclusiv „Termoelectrica”, nu au virat către „Moldovagaz” banii pentru gazele consumate.

„Astfel, 1,4 miliarde de lei vor fi alocate pentru a susține plățile curente ale companiei „Moldovagaz” pentru luna octombrie și noiembrie. Soluția propusă de Guvern este de a semna un contract de cesionare a unei părți din datoria „Termoelectrica” către „Moldovagaz”. „Energocom” va achita această datorie cesionată către „Moldovagaz”, iar „Moldovagaz” va face plata pentru gazele naturale. Aceste acțiuni ale Guvernului permit atât reducerea datoriei „Termoelectrica” față de „Moldovagaz”, cât și soluționarea problemelor actuale privind plata curentă pentru gazul natural consumat”, a explicat ieri vicepremierul Andrei Spînu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md