21:15:07 16.01.2022
Stiri

Cercetat PENAL pentru îmbogățire ilicită, directorul „Termoelectrica” a DEMISIONAT. Acesta se LAUDĂ că a plătit o datorie istorică către „Moldovagaz”, deși Guvernul a alocat zile trecute circa 1,4 MILIARDE de lei în acest sens

Actualitate 29.11.2021 18:13 Vizualizări1653 Autor: Ziarul National
Cercetat PENAL pentru îmbogățire ilicită, directorul „Termoelectrica” a DEMISIONAT. Acesta se LAUDĂ că a plătit o datorie istorică către „Moldovagaz”, deși Guvernul a alocat zile trecute circa 1,4 MILIARDE de lei în acest sens


Directorul general „Termoelectrica” S.A., Veceaslav Eni, cercetat penal într-un dosar pentru îmbogățire ilicită, și-a prezentat astăzi demisia. Acesta susține că își va încheia mandatul pe 1 decembrie curent, după ce a fost în fruntea instituției timp de șase ani. În locul său, în funcția de șef interimar al „Termoelectrica” a fost propus, de către Agenția Proprietăți Publice, Vasile Leu.

Într-un comunicat de presă plasat pe site-ul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni este ridicat în slăvi pentru reușitele sale în calitate de director al întreprinderii.

„Datorită managementului eficient al companiei și implementării cu succes a tuturor proiectelor de dezvoltare, Banca Mondială a susținut R. Moldova în demararea celui de-al doilea Proiect - PIESACET II (2020-2025), axat pe modernizarea infrastructurii de producere a energiei electrice și termice în cogenerare și sprijinirea financiară a unor măsuri de eficientizare a consumului în clădirile multietajate din municipiul Chișinău, prin modernizarea sistemelor interne de încălzire.

Citește și: Directorul general al „Termoelectrica”, cercetat penal pentru ÎMBOGĂȚIRE ilicită. Veaceslav Eni, care a lucrat toată viața la stat și deține un adevărat IMPERIU imobiliar, a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit

Totodată, în toată această perioadă, „Termoelectrica” S.A. a reușit stoparea acumulării datoriilor noi față de „Moldovagaz”, achitând la zi consumul de gaze naturale; achitarea datoriei istorice față de „Moldovagaz” din 2 880,5 mil. cu 905,50 milioane lei. În premieră pentru acest sector, în anul 2017, „Termoelectrica” S.A. a înregistrat profit în activitate. De exemplu, de la pierderi financiare de 361,4 milioane de lei, în anul 2015, a ajuns la profit de 199,8 milioane de lei în anul 2019”, arată sursa citată.

Citește și: DOC // Directorul general de la „Termoelectrica”, care a lucrat toată viața la stat, deține un IMPERIU IMOBILIAR de invidiat. Acesta e acuzat că ar fi perceput comisioane ilegale de antreprenori. Cum RĂSPUNDE Eni la aceste învinuiri

„Sistemul termoenergetic al capitalei are o temelie puternică. Această temelie a fost construită în ani, cu multă muncă și dedicație, fiind bazată pe eficientizarea proceselor, echipamente moderne și servicii calitative consumatorilor. Cu un gând bun, îmi exprim speranța ca toate proiectele remarcabile și așteptate de cetățeni vor avea o continuitate, astfel încât Termoelectrica – compania care a renăscut din propria cenușă – ca pasarea Phoenix să fie, în continuare, una de succes, în slujba oamenilor”, a subliniat Eni în mesajul său.

Amintim că Guvernul R. Moldova a aprobat vineri, 26 noiembrie 2021, într-o ședință extraordinară, transferul din contul bugetului de stat către S.A. „Energocom” a mijloacelor financiare în sumă de 1 393 783 500 de lei pentru majorarea capitalului social al societății. Banii respectivi vor fi transferați imediat către „Moldovagaz”, pentru a acoperi consumul de gaze pentru lunile octombrie și noiembrie curent. Astfel, va fi asigurată furnizarea de gaze naturale și, totodată, va fi acoperită o datorie istorică a „Termoelectrica” către „Moldovagaz”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
16.01.2022 10:19 603 De ce nu ne scrie Plahotniuc?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Răbdare și discernământ

10.01.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre „dezvăluiri” ...

07.01.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // A conspirat Tokaev c...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md