13:05:49 10.04.2020
 
Stiri

Cine ar fi AMBASADORII din statele UE pe care preşedintele Dodon i-ar fi vizat în criticile sale: "Ați văzut un „limbaj diplomatic” similar în raport cu ambasadorul Rusiei la Chișinău?" Ar putea purcede la EXPULZAREA diplomaţilor UE

Politică 14.02.2020 21:00 Vizualizări3397 Autor: Ziarul National
Cine ar fi AMBASADORII din statele UE pe care preşedintele Dodon i-ar fi vizat în criticile sale:


Deputatul Iurie Reniţă consideră că preşedintele Igor Dodon ar pune în aplicare indicaţiile Kremlinului atunci când atacă frontal ambasadorii statelor UE, care sunt acreditaţi la Chişinău. Acesta nu exclude că următorul pas întreprins de Igor Dodon ar putea fi expulzarea diplomaţilor străini.

"După ce a apostrofat ambasadorii noștri la recentele întrevederi de la MAEIE și Președinție, excelând într-un limbaj bădărănesc ce-l caracterizează plenar, vedeta nr.1 a politicii externe moldovenești și-a amintit de politicile “diplomatice” ale “profesorului” sau de altădată, Vladimir Voronin. De la acesta a însușit de minune ce înseamnă a arăta, inițial, cu degetul, ca, mai apoi, să purceadă la expulzarea diplomaților și a ambasadorilor. Profund inspirat și recunoscător politicilor similare de la Kremlin, Dodon, contrar prevederilor constituționale, atacă ambasadorii statelor membre ale UE că, chipurile, s-au implicat în treburile interne ale R. Moldova. Exact același lucru l-a făcut și Voronin în 2009, când a expulzat câțiva diplomați români, ulterior declarând persona non grata Ambasadorul României la Chișinău", a scris Reniţă pe Facebook.
Citeşte şi: Atac fără precedent al președintelui Dodon la adresa mai multor ambasadori ai țărilor UE, acreditați în R. Moldova. „Unii dintre voi mi se pare că sunt membri ai PAS cu DA”

Potrivit deputatului, care anterior a exercitat funcţia de ambasador, tupeul lui Dodon depășește orice limită și decentă diplomatică.

"Comportamentul lui în relațiile cu diplomații străini este similar cu cel de la PSRM sau de pe la “guleaiurile” (petrecerile) de la Condrița, Sadova sau pe muntele Athos. Câtă inteligență de șef de stat ar trebui să ai apostrofând diplomații străini?

Este culmea impertinenței și a limbajului mojicesc în relațiile cu ambasadorii UE. Ați văzut vreodată un „limbaj diplomatic” similar, pe care Dodon l-ar utiliza în public, când e vorba de „activitățile diplomatice” ale Ambasadorului și a „diplomaților” Federației Ruse la Chișinău? Niciodată! Din simplul motiv că Dodon este exponentul de vază al intereselor rusești în R. Moldova.
Oare chiar Ministerul de Externe și Guvernul nu au elementara decentă (dar și obligațiune!) să-i tempereze vedetei nr. 1 a diplomației moldovenești „apucăturile diplomatice”? Cu atât mai mult cu cât acesta are și un consilier prezidențial pentru politică externă, care vreo 10 ani de zile a tot stat la Bruxelles ducând brațe de flori la Ambasada și la Misiunea Federație Ruse în Belgia și la UE. Oare chiar ambasadorii României, Poloniei și a UE la Chișinău sunt inamicii „statalității și neutralității permanente” a R. Moldova, conform gândirii lui Dodon?", se întreabă Iurie Reniţă.
Acesta a mai adăugat că tot mai pregnant se conturează o tendință foarte periculoasă a lui Igor Dodon de a compromite unele state ale UE și chiar UE.

"Asta din simplul motiv că acestea nu vor să facă jocul lui și al PSRM-ului, respectiv al Rusiei. Pentru Dodon nu UE și partenerii noștri adevărați sunt importanți, ci doar indicațiile de la Kremlin, pe care le execută cu o docilitate incredibilă", a conchis sursa citată.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

ion 15.02.2020 15:20

Oare cit o sa ne mai defaimeze acest incompetent?..

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md