17:08:25 23.01.2021
 
Stiri

Cimitirele din Chișinău ar putea fi ÎNCHISE de Paștele amânat al Blajinilor. Primarul Ion Ceban a INSISTAT astăzi să fie luată o asemenea decizie, dar speră că nici mâine nu va fi târziu

Actualitate 05.06.2020 22:55 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National
Cimitirele din Chișinău ar putea fi ÎNCHISE de Paștele amânat al Blajinilor. Primarul Ion Ceban a INSISTAT astăzi să fie luată o asemenea decizie, dar speră că nici mâine nu va fi târziu


Primarul general al capitalei, Ion Ceban, susține că toate cimitirele din municipiul Chișinău trebuie să rămână închise de Paștele amânat al Blajinilor, care va fi marcat în zilele de duminică și luni.

Potrivit lui Ceban, pericolul de infectare cu COVID – 19 este foarte mare și, dacă ar avea împuterniciri, atunci ar ține cimitirele închise.

Citește și: Premierul Ion Chicu: „Locuri în spitale mai avem pentru 5 zile. Stați acasă - nu la cimitir"

„Cu regret, nu sunt imputernicit să decid să fie inchise cimitirele. Pe parcursul zilei am insistat să fie intrunită Comisia Extraordinară de Sănătate Publică municipală. Sper ca mâine, la prima oră, când va avea loc sedința, să fie luată o decizie corectă - cimitirele trebuie să rămână închise”, a menționat în această seară Ion Ceban.

Citește și: Premierul Chicu, TAXAT dur, după ce a îndemnat cetățenii să nu meargă la cimitir: „Dar opțiunea de a ANULA Paștele Blajinilor „pe nou” nu o știți? Sau gheșeftul lui Cantarean e prea valoros în perspectiva alegerilor?”

Citește și: Marcarea Paștelui Blajinilor reprezintă un PERICOL iminent de CREȘTERE a numărului de cazuri de COVID-19, însă autoritățile ezită să INTERZICĂ această sărbătoare. Furtună: „Mă tem că nici în iunie nu o să scăpăm...”

De menționat că și premierul Ion Chicu a îndemnat astăzi cetățenii să nu meargă duminică și luni la cimitire, însă nu a insistat, în cadrul Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică, să fie interzis Paștele amânat al Blajinilor.

Citește și: VIDEO // Situația epidemiologică în R. Moldova este GRAVĂ și putem să ajungem în situația ITALIEI. Furtună: „Piețele au fost deschise sub PRESIUNE... Spitalele vor ajunge SUPRAÎNCĂRCATE, se va spune că pe acesta îl luăm, iar pe acesta – nu”

În ultima perioadă au fost înregistrate, în medie, câte 200 de cazuri noi de COVID – 19 pe zi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md