22:17:19 06.12.2022
Stiri

Cetățenii R. Moldova, mult peste cei din statele UE. Consumatorii casnici au reușit să reducă VOLUNTAR consumul de gaze cu peste 30%. „Da, este NEDREPT să trecem prin atâtea greutăți ani la rând… Vom ieși cu capul sus”

Actualitate 05.10.2022 14:39 Vizualizări1091 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova, mult peste cei din statele UE. Consumatorii casnici au reușit să reducă VOLUNTAR consumul de gaze cu peste 30%. „Da, este NEDREPT să trecem prin atâtea greutăți ani la rând… Vom ieși cu capul sus”


Cetățenii R. Moldova au răspuns apelului autorităților de a economisi cât mai mult resursele energetice și au reușit să reducă consumul de gaze în luna septembrie cu peste 30 la sută sau cu 15% mai mult decât statele Uniunii Europene.

„Astăzi vin cu un mesaj de recunoștință, dragi moldoveni, pentru faptul că nu ați lăsat neputincioși mâinile în jos, ci ați depus eforturi pentru a consuma cu socoteală. În septembrie, consumatorii casnici au reușit să reducă cu peste 30% consumul de gaz față de aceeași lună a anului trecut. Vă rog să facem acest lucru și în continuare - să economism cât putem. Am încredere că putem. Este extrem de important și știu că înțelegeți foarte bine acest lucru”, a scris vicepremierul Andrei Spînu într-o postare pe Facebook.

Oficialul susține că e „nedrept” să trecem prin aceste crize, dar vom reuși să le depășim.

Citește și: „Gazprom” ține în ȘAH Chișinăul și REFUZĂ orice discuție despre aprovizionarea R. Moldova. Autoritățile iau în calcul cel mai GRAV scenariu – sistarea completă a livrărilor. Spânu: „Ne așteaptă o iarnă dificilă, dar toți cetățenii vor avea căldură”

„Da, este nedrept ca moldovenii să treacă prin atâtea greutăți ani la rând, iar acum să fim afectați de crize pe care nu noi le-am provocat. Greutățile ne-au făcut de-a lungul timpului rezistenți și chibzuiți. Fiecare dintre noi poate controla factura și de fiecare dintre noi depinde cum va arăta R. Moldova după aceste timpuri complicate. Guvernul, Ministerul Muncii și Protecției Sociale al R. Moldova vor ajuta oamenii să treacă de această iarna anevoioasă prin compensații. Este responsabilitatea noastră a tuturor să ieșim cu capul sus din greutăți”, a conchis Spînu.

Amintim că autoritățile și-au propus în august o reducere voluntară de 15% a consumului de gaze, așa cum o fac și țările UE. De menționat că „Gazprom” a redus cu 30 la sută livrările de gaze către R. Moldova pentru luna octombrie și a încercat să dea vina pe Ucraina, dar „Nefrogaz” a infirmat acuzațiile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md