17:26:30 19.05.2024
Stiri

Ce au găsit oamenii legii în birourile reprezentanților Partidului „ȘOR”, în cadrul celor 97 de PERCHEZIȚII efectuate astăzi în toată republica

Actualitate 25.07.2022 17:27 Vizualizări3896 Autor: Ziarul National
Ce au găsit oamenii legii în birourile reprezentanților Partidului „ȘOR”, în cadrul celor 97 de PERCHEZIȚII efectuate astăzi în toată republica


Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție, au ridicat astăzi, în cadrul a 97 de percheziții, documente, înscrisuri, corespondență, înscrisuri de ciornă și alți purtători materiali de informații, în care ar fi reflectate date cu privire la persoane fizice sau juridice care ar fi beneficiat de plăți ilicite pentru prestarea de servicii sau activități în interesul Partidului „ȘOR”, din fonduri ilegale.

Potrivit CNA, 48 de grupuri comune de urmărire penală, formate din ofițeri CNA, SIS și procurori anticorupție, s-au deplasat la sediile organizațiilor teritoriale ale partidului din raioanele Călărași, Căușeni, Ștefan Vodă, Strășeni, Edineț, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Basarabeasca, Cimișlia, Hâncești, Orhei, Florești, Soroca, Drochia, Ungheni, Nisporeni, Bălți, Fălești, Glodeni, Sângerei, Râșcani, Cahul, Taraclia, Cantemir, precum și la mai multe adrese din capitală, în scopul descoperirii instrumentelor, documentelor și obiectelor folosite în săvârșirea infracțiunii.

În cadrul urmăririi penale, la președinții și secretarii organizațiilor de partid, unde au fost operate percheziții domiciliare și a mijloacelor de transport, au fost ridicate mai multe documente relevante în cauza penală privind finanțarea ilegală a formațiunii.

Totodată, la fața locului au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice. Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

„La această etapă, pentru fortificarea probatoriului, se efectuează și alte acțiuni de asigurare a investigării complete, obiective și sub toate aspectele a faptelor cercetate”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

De partea cealaltă, Partidul „ȘOR” susține că cele 97 de percheziții din această dimineață, 25 iulie, desfășurate în dosarul care vizează finanțarea ilegală a Partidului „ȘOR”, ar fi un răspuns la protestul de ieri din fața Procuraturii Generale, la care au participat 2 000 de oameni. „Considerăm aceste acțiuni ca fiind profund abuzive și ilegale, iar adevăratul motiv pentru care puterea recurge la asemenea măsuri extreme este teama cronică de proteste, care, de altfel, sunt pe deplin justificate”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.


Stiri relevante
19.05.2024 10:33 524 Matrioșka din cutia chinezească
Top stiri
19.05.2024 10:33 522 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md