22:15:17 29.09.2020
 
Stiri

Adjunctul procurorului general, care ar avea o AVERE IMPRESIONANTĂ, se justifică, iar Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice cum și-a agonisit acesta bunurile

Social 23.01.2020 09:47 Vizualizări1271 Autor: Ziarul National
Adjunctul procurorului general, care ar avea o AVERE IMPRESIONANTĂ, se justifică, iar Stoianoglo cere Autorității Naționale de Integritate să verifice cum și-a agonisit acesta bunurile Captură


Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, insistă că nu ar avea o avere impresionantă, așa cum searată într-o investigație realizată de portalul anticorupție.md. Adjunctul lui Alexandru Stoianoglo continuă să afirme că toate proprietățile i-ar aparține tatălui pensionar și fratelui său. Procurorul general Alexandru Stoianoglo a citit explicațiile lui Popov și a trimis toate materialele către Autoritatea Națională de Integritate (ANI), care urmează să stabilească cum și-a agonisit procurorul averea.

Potrivit Procuraturii Generale, Popov insistă în raportul său asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor „Hyundai Santa Fe”, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui. Adjunctul procurorului general mai spune că anumite contribuții au avut și socrii dumnealui, iar toate mijloacele financiare investite sunt de proveniență legală, ce pot fi confirmate.

Acesta mai spune că părinții săi nu au 100 de hectare, ci 20 ha de livadă. Ruslan Popov a mai adăugat că maică-sa a muncit și muncește de peste 15 ani în Italia, având venituri legale. Tot în Italia ar fi stabilit cu traiul de peste zece ani și fratele său. Anume fratele și familia sa ar fi investit cei mai mulți bani în afacerea de la Mileștii Mici. Banii au mai provenit, spune Ruslan Popov, din vinderea unor imobile.

Referitor la proprietățile sale, agonisite inclusiv de părinții soției, Ruslan Popov afirmă că socrii săi au locuit și muncit toată viața în Ucraina (Ismail), unde au avut o afacere în domeniul cultivării și comercializării legumelor. Aceștia s-au mutat cu traiul în R. Moldova de mai bine de cinci ani, unde și-au construit o casă separată.

Concomitent, Ruslan Popov consideră că informațiile denigratoare ce atentează la onoarea dânsului și a familiei sunt regizate intenționat de către anumite persoane și grupuri de interese politice, economice și criminale, ca rezultat al activității lui profesionale în cadrul Procuraturii din ultima perioadă, care afectează confortul dânșilor și ar putea determina atragerea lor la răspundere.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md